BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'a rağmen yeni yılın ilk ayı içkisiz ay ilan edildi----

Macron'a rağmen yeni yılın ilk ayı içkisiz ay ilan edildi

Macron'a rağmen yeni yılın ilk ayı içkisiz ay ilan edildi
30 Aralık 2019 - 12:13 www.finansgundem.com

Fransa'da alkol bağımlılığıyla mücadele dernekleri, hükümetin kendilerine destek vermemesine rağmen yeni yılın ilk ayını 'İçkisiz Ocak' ilan etme kararı aldı.

Yaklaşık 20 derneğin çağrısına, alkol bağımlılığıyla mücadelede uzman doktorlar da destek verdi.

Ülkede alkol kaynaklı ölümleri önleme kampanyası çerçevesinde yeni yılın ilk ayının 'İçkisiz Ocak' ilan edilmesi planı için önce devletten yardım talep edilmişti.

Şarap üreticilerinin baskısı üzerine Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bu planı desteklemekten vazgeçmesine tepki gösteren dernekler ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden doktorlar bu kez kendi başlarına 'İçkisiz Ocak' ilan etti.

Fransa'da yılda 41 bin ölüm alkol tüketimi yüzünden

Dernekler yaptıkları ortak açıklamayla, ülkedeki alkol üreticilerinin yoğun lobisi ve baskısı üzerine geri adım atan Macron’u eleştirdiler.

Alkol bağımlılığıyla mücadele derneklerine göre, içki tüketimine son verilmesi sayesinde 15 bini kanser olmak üzere her yıl 41 bin ölümün önüne geçilebilir.

Fransa Ulusal Tıp Akademisi, aşırı alkol tüketiminin çocuklarda zeka geriliği ve kadınlara yönelik şiddet konusunda da 'önemli bir faktör' niteliğinde olduğunu ileri sürüyor.

Şarap üreticileri dernekleri ise ülkede en çok tüketilen içki olarak bilinen şarabın, "Fransızlar için bir yaşam tarzı" ve "kültürel kimlik olduğu" gerekçesiyle bu tür sınırlamaların anlamsız olduğu görüşü dile getiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)