BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron: Yanlış anlaşıldım----

Macron: Yanlış anlaşıldım

Macron: Yanlış anlaşıldım
01 Kasım 2020 - 11:13 www.finansgundem.com

İslam dünyasından büyük tepki alan Macron, “Yanlış anlaşıldım” diyerek geri adım attı.

İslam karşıtı söylem ve eylemleri destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam dünyasında büyük tepki çeken karikatürlere ilişkin açıklamalarıyla ilgili, yanlış anlaşıldığını iddia etti.

Macron, Al Jazeera kanalına verdiği röportajda, son dönemde hakkındaki yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak istediğini, uluslararası alanda "Fransa'ya saldırmak" için çok sert tepkilerin verildiğini ve bunları takip ettiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN YANINDAYIM

Macron, mücadele ettikleri "radikal İslamcıların" İslam adına şiddet uygulayanların olduğunu anlattı.
Fransa'nın İslam ve Müslümanlarla sorunu olmadığını ve gündemlerinde olan "İslamcı ayrılıkçı" yasa tasarısı ile Fransızları ve Müslümanları korumayı hedeflediğini savunan Macron, Türkiye ile ilişkilerin sorulması üzerine, "Dünyanın hiçbir liderine asla hakaret etmedim. Türklerin kendine seçtiği Cumhurbaşkanına saygılıyım. Türkiye'nin yanındayım." dedi.

Ülkesinin herhangi bir dinle sorunu olmadığını, Fransa'da yaşayan Müslümanların dinlerini özgür şekilde yaşadığını savunan Macron, ülkede Müslümanlara karşı ayrımcılığın yapılmadığını ve bu konuda yanlış şeylerin söylendiğini öne sürdü.

KARİKATÜRÜ KİŞİSEL OLARAK DESTEKLEMİYORUM

Macron, "İlahiyat uzmanı değilim ama İslam'da şiddetin meşru olduğunu veya desteklendiğini düşünmüyorum. Bu karikatürlerin şoke ettiğini anlıyorum ve buna saygı duyuyorum ancak yaşanan şiddeti haklı göstermek için bu karikatürlerin kullanılması asla kabul etmeyeceğim." dedi.

Çizilen her karikatürü kişisel olarak desteklemediğini ancak karikatür çizme hakkının korunması gerektiğini aktaran Macron, bir konuşmasındaki "Karikatürlerden vazgeçmeyeceğiz" ifadesinin, kendisinin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürleri desteklediği şeklinde yorumlandığını, bunun doğru olmadığını savundu.

Charlie Hebdo dergisi hakkında soruşturma

 

Müslüman ülkeler Macron'u boykot ediyor

 

Erdoğan: Fransız ürünlerini satın almayın

 

Fransa'da bir kilisenin yakınında bıçaklı saldırı: 3 ölü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)