BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron: Virüs krizinde Avrupa projesi tehlike altında----

Macron: Virüs krizinde Avrupa projesi tehlike altında

Macron: Virüs krizinde Avrupa projesi tehlike altında
27 Mart 2020 - 09:25 www.finansgundem.com

AB üyesi ülkelerin dün yaptığı toplantıda Çin'den gelen virüsten dolayı ekonomilerin kurtarılması için 2 hafta daha çalışılması kararı çıkarken Macron, AB liderlerine virüs krizinde Avrupa projesinin tehlike altında olduğunu söyledi

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, dün gece yapılan ve 6 saat süren toplantıda AB liderlerine, yaşanan krizde dayanıyma gösterememeleri halinde koronavirüs salgınının AB'nin sınırların olmaması gibi ana dayanaklarını tehlikeye sokmakta olduğunu söyledi.

"Şu anda tehlike altında olan Avrupa porjesinin yaşaması, hayata kalması" diye konuşan Macron, "Karşı karşıya olduğumuz risk Schengen'in ölümü" dedi.

Zirveden ekonomilerin kurtarılması için 2 hafta daha çalışılması kararı çıktı

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devet ve hükümet başkanlarının dün yaptıkları toplantıda, koronavirüs salgının yol açtığı ekonomik etkilerle mücadele için ortak bir politika üzerinde anlaşmaya varılamadı.
Koronavirüs salgınının varduğu ekonomileri için sağlanacak desteğin büyüklüğü üzerinde anlaşma sağlayamayan liderler, güney ve kuzey Avruha ülkeleri arasındaki anlaşmazlıkların çözümü ve sağlanacak ekonomik desteğin detaylarının belirlenmesi için iki hafta daha çalışılması kararı aldılar.
Fransa, İtalya ve İspanya liderliğindeki 9 ülkeden gelen, koronavirüs krizinden etkilenen AB ekonomisinin toparlanmasının finansmanı için ortak borçlanma kağıdı ihracı önerisi Almanya ve Hollanda tarafından engellendi.

Video konferans araçılığı ile yapılan ve 6 saat süren liderler zirvesinden, Euro Bölgesi'nin kurtarma fonu ESM'nin üye ülkelere ekonomik büyüklüklerinin yüzde 2'si kadar kredi hattı oluşturması kararı çıktı.

Almanya Başbakanı Merkel, "Bazı üye ülkeler, koronabond ihracı önerdiler. Ancak bu öneri üye ükelerin tümünün olaylara bakış açısın yansıtmıyor. Bu nedenle benim tervih ettiğim enstrüman ESM" diye konuştu.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de, ESM'nin "başvurulacak son çare" olacağını, bu nedenle yüzde 2 kredi hattının şartlarla bilrlikte geleceğini ifade ederken, ortak borçlanmaya destek vermediklerini vurguladı.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de yaptığı açıklamada, maliye bakanlarının koronavirüs krizinin ekonomik sonuçlara karşı neler yapılması gerektiğini görüşeceklerine dikkati çekerek, "Ortak borçlanma enstrümanı konusunda uzlaşı sağlamak için çalışmalara devam edeceğiz. Eurogroup, ESM'nin kullanılmasını içeren farklı teklifleri tartışacak" ifadelerini kullandı.

ILO: Salgın 25 milyondan fazla kişinin işine mal olabilir

Macron: Koronavirüse karşı savaştayız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)