BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron, tartışmalı emeklilik reformunu savundu----

Macron, tartışmalı emeklilik reformunu savundu

Macron, tartışmalı emeklilik reformunu savundu
21 Şubat 2023 - 17:39 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, emeklilik yaşını 64'e çıkarmayı öngören ve ülke genelinde binlerce kişinin katıldığı şiddetli protestolara yol açan emeklilik reformunun arkasında durdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Val-de-Marne bölgesinde yer alan Rungis kentinde, dünyanın en büyük ikinci toptan gıda halini ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Ülkede herkesin ortalama çalışma süresinin biraz daha uzun olması konusunda ortak kanaate sahip olduğunu ileri süren Macron, emeklilik sisteminin işlevselliği için bunun gerekli olduğu yorumunu yaptı.

Macron, sendikaların 7 Mart'ta emeklilik reformunu protesto etmek için kitlesel grev ve gösteri çağrısına ilişkin ise sağduyu ve sakinlik çağrısı yaptı.

Emeklilik yaşını 62'den kademeli olarak 64'e çıkarmayı öngören reformu savunan Macron, reformun eğitim ve sağlık finansmanı dahil ülke için daha fazla refah sağlayacağını belirtti.

Yüksek tepkiler üzerine Ulusal Mecliste onaylanmayan reform taslağının, 28 Şubat'ta Senatoya gönderilmesi bekleniyor.

Öte yandan sosyal medyada, eski cumhurbaşkanları Nicolas Sarkozy ve François Hollande'ın emeklilik yaşına ilişkin Macron ile benzer argümanları ortaya koyduğu bir video yayımlanması dikkati çekti.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, dün bir televizyon programında, emeklilik reformunu, Macron'un seleflerine fark atmasını sağlayan çalışma olarak nitelemişti.

TARTIŞMALI REFORM

Başbakan Elisabeth Borne, 10 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim vaatleri arasında yer alan emeklilik reformunun hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Emeklilik yaşının 62 olduğu ülkede, 1 Eylül'den itibaren yasal emeklilik yaşının kademeli olarak her yıl 3 ay yükseltilerek 2030'da 64'e çıkarılacağını bildiren Borne, 2027'de emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl prim ödeme şartı getirileceğini söylemişti.

Tartışmalı reforma karşı ülke çapında 19 Ocak'tan bu yana milyonlarca kişi birçok kez grev ve protestolar düzenledi.

Fransa'da dev grev: Macron geri adım atar mı?

 

Emeklilik reformu Macron'un başını yer mi

 

Fransız hükümetinden emeklilik yaşında geri adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)