BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron: Notre Dame Katedrali'ni daha güzel şekilde inşa edeceğiz----

Macron: Notre Dame Katedrali'ni daha güzel şekilde inşa edeceğiz

Macron: Notre Dame Katedrali'ni daha güzel şekilde inşa edeceğiz
16 Nisan 2019 - 22:54 www.finansgundem.com

Macron, dün çıkan yangında ciddi hasar gören tarihi Notre Dame Katedrali'ni daha güzel şekilde yeniden inşa edeceklerini ve bunun 5 yılda tamamlanmasını istediğini belirtti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'ndan "ulusa sesleniş" konuşması yaptı.

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangının Fransızları ve dünyayı  sarstığını ifade eden Macron, itfaiye erlerinin tüm riskleri alarak yangını  söndürmeyi başardığını söyledi.

Macron, "Notre Dame yangını tarihimizin hiçbir zaman bitmediğini  gösteriyor. Her zaman üstesinde gelmemiz gereken sınavlar olacak." dedi.

Sarı yeleklilerin gösterilerinin sebebi olan sorunlara ilişkin  düzenlenen ulusal müzakere toplantılarının sonuçlarını açıklamak için gelecek  günlerde Fransızların karşısına çıkacağı bilgisini veren Macron, şu an bunun için  uygun zaman olmadığını ifade etti.

Macron, "Notre Dame'ı daha güzel şekilde yeniden inşa edeceğiz. Bunun  5 yılda tamamlanmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Katedralde dün çıkan yangında, 93 metre yüksekliğindeki kulelerden  biri ve yapının çatısı tamamen çöktü. Yaklaşık 500 itfaiyecinin müdahale ettiği  yangında, yürütülen yoğun çalışma sayesinde kuzey çan kulesi ile ana bina  kurtarıldı.

Paris Savcısı Remy Heitz, yangınla ilgili kaza ihtimali üzerinde  durduklarını ve kasıtlı yangının söz konusu olmadığını bildirmişti.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Notre Dame Katedrali'nin  dünkü yangından genel hatlarıyla kurtarıldığını ancak içerideki birçok eserin  tahrip olma riski bulunduğunu bildirmişti.

Yangının sebebi henüz bilinmese de itfaiye yetkilileri, alevlerin  "muhtemelen 6 milyon avroluk yenileme çalışmalarından kaynaklanmış olabileceği"ni  kaydetmişti.

Yangın sonrasında katedralin onarımı için şimdiye kadar 688 milyon  avro bağış toplandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)