BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron: Fransa topraklarında Türk yasaları kabul edilemez----

Macron: Fransa topraklarında Türk yasaları kabul edilemez

Macron: Fransa topraklarında Türk yasaları kabul edilemez
18 Şubat 2020 - 22:59 www.finansgundem.com

'Radikal ve ayrılıkçı İslam’la mücadele planını' açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fransa topraklarında yabancı öğretmen ve imamların görev yapmasına ve yabancı ülkelerden finansman akışına son vereceklerini açıkladı

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile yabancı öğretmenler konusunda uzlaşamadıklarını belirterek, “Umudum hala var ama Türkiye uzlaşmazsa, Fransa bu eğitimi kendisi verir” dedi.

Macron, Fransa’da yaşayan Türkler'in diğer tüm halklar gibi Fransız olduğunu belirterek, “Fransa topraklarında Türk yasaları kabul edilemez” dedi.

Emmanuel Macron, “radikal, politik ve ayrılıkçı İslamla mücadele çerçevesinde” camilerin finansmanına şeffaflık getireceklerini, yabancı imamların Fransa'ya gelmesine son vereceklerini ve imamları Fransa’da eğiteceklerini, dil öğretmek üzere Fransa’ya gelen yabancı öğreten uygulamasına da son vereceklerini belirtti.

Macron hedeflerinin Fransa'daki Müslümanlar olmadığını, “düşmanlarının ayrılıkçı İslam” olduğunu söyledi ve Fransa’da “kadınla el sıkmayan, erkek doktora görünmeyen, havuzlara ayrım isteyen” talepleri, Cumhuriyet yasaları ve laiklikle bağdaşmadığı için kabul etmeyeceklerini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)