BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMacron enerji firmalarına el koyacak----

Macron enerji firmalarına el koyacak

Macron enerji firmalarına el koyacak
18 Mart 2022 - 09:38 www.finansgundem.com

Yüksek enerji fiyatlarıyla mücadele edemeyen Emmanuel Macron, yeniden seçilirse enerji sağlayıcısı firmaları kamusallaştırmayı planlıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, nisanda yapılacak cumhurbaşkanı seçimini kazandığı takdirde, enerji sağlayıcısı büyük şirketlerin kamusallaştırılmasına ilişkin adımlar atacağının sinyalini verdi. Macron, seçim programını tanıttığı basın konferansında, Fransa'nın 2050 yılına kadar "sıfır karbon" hedefine ulaşması ve aynı zamanda "enerji bağımsızlığını" sağlaması adına atılacak adımları sıraladı.

Bu kapsamda, devletin enerji sektöründe hizmet veren birçok firmayı kamusallaştırmasının gerekliliğine işaret eden Macron, bunun hangi oranda olacağı hakkında net bir bilgi vermedi.

Öte yandan Macron, daha önce açıkladığı gibi ülkede 6 EPR tipi nükleer santral inşa edeceklerini ve ilave 8 santral projesinin başladığını anımsatarak, 2050'ye kadar güneş enerjisi üretim kapasitesini 10'a katlama ve 50 rüzgar çiftliği açma hedeflerinden bahsetti.

Nükleer ve yenilenebilir enerjiyi aynı anda geliştirerek sıfır karbon hedefine ulaşmayı hedefleyen Macron, Avrupa düzeyinde gaza aşırı bağımlı olan elektrik fiyatlarının oluşum mekanizmasının değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Fransa'nın halihazırdaki en büyük enerji sağlayıcısı EDF şirketindeki kamu payı yüzde 80'i geçiyor.

Avrupa’da hızla yükselen enerji fiyatları Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimiyle artmaya devam ediyor. Sadece Fransa değil tüm AB ülkeleri çıkış yolu arıyor.

Almanya'nın elektrik üretiminde en önemli enerji kaynağı kömür oldu

 

Standard Bank, kömür ve petrol yakıtlı enerji santrallerine finansman sağlamayacak

 

Japonya, Rus enerjisine bağımlılığı azaltmak istiyor

 

Rusya’dan enerji ithalatını durdurursa Almanya'nın GSYH'si yüzde 3 gerileyebilir

 

Lindner: Enerji piyasasındaki durum endişe verici

 

Savaş Avrupa’daki enerji devrimini hızlandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)