BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron: AST ile 'güçlü siyasi birliktelik' mesajı verdik----

Macron: AST ile 'güçlü siyasi birliktelik' mesajı verdik

Macron: AST ile 'güçlü siyasi birliktelik' mesajı verdik
07 Ekim 2022 - 01:02 www.finansgundem.com

Macron, AST'nin 44 Avrupa üyesi ülkesini daha önce mümkün olmayan şekilde bir araya getirdiğini söylerek güçlü siyasi birliktelik mesajı verdi.


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çekya Başbakanı Petr Fiala ile Moldova Başbakanı Maia Sandu, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (AST) Prag'da gerçekleştirilen ilk toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Emmanuel Macron, AST ile eski bir fikrin gerçeğe dönüştüğünü, 44 ülkeyi bir araya getirip eşitler olarak Avrupa'nın ortak sorunlarını tartışmak istediklerini söyledi.

"Bazı ülkeler AB'yi terk etti, bazıları katılmak istemiyor ama coğrafyamız aynı, tarihler birbirine geçmiş halde." diyen Macron şunları söyledi:

Göndermek istediğimiz ilk güçlü mesaj birlik içinde olduğumuzdu. 44 ülkenin tamamı Rusya'nın saldırganlığını kınadığını açıklayan ve Ukrayna'yı destekleyen ülkeler. Avrupa bazı açılardan bölünmüş durumda ama bu bakımdan güçlü bir mesaj gönderiyoruz.

AST'nin sorunları tartışmak için önemli bir forum olduğunu belirten Macron,  Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesini örnek göstererek AST'nin bileştirici etkisinden bahsetti.

Macron ayrıca Batı Balkanlar'da, Doğu Akdeniz'de, Kafkaslarda anlaşmazlıkları bulunan ülkelerin bugün Prag'da bir araya gelme imkanı bulduklarını, sorunları konuşmanın önemli olduğunu kaydetti.

Avrupa ortak ve entegre politikalara ihtiyaç duyuyor

Fransa Cumhurbaşkanı, kritik altyapıların korunması, siber saldırılar, dezenformasyon, enerji fiyatlarının düşürülmesi ve göç gibi konularda Avrupa'nın ortak ve entegre politikalara ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

İngiltere ile geleceğin başlangıcı

Macron İngiltere'nin AST'ye katılımıyla ilgili bir soru üzerine, İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın katılarak doğru bir karar verdiğini söyledi.

İngiltere'nin Avrupa'nın kalanı ile ortak sınamalarla karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Macron, "Bunun ilişkilerimizin yeni bir aşaması olduğunu ve geleceğin başlangıcı olduğunu ümit ederim." dedi.

Macron, "İngiltere bir ada ama bu ada Avrupa'dan uzaklaşmadı. Ortak değerlerimiz, tarihimiz var. Tekrar buluştuğumuz için mutluyum."

Fransa'da enerji tasarrufu planı tanıtıldı

 

Fransa'da yeni tasarruf tedbiri: Sıcak su tankları devre dışı kalabilecek

 

Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı yarın Prag'da düzenlenecek

 

Avrupa Siyasi Topluluğu tartışması, projede Türkiye var mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)