BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron AB dönem başkanlığı hedeflerini açıkladı----

Macron AB dönem başkanlığı hedeflerini açıkladı

Macron AB dönem başkanlığı hedeflerini açıkladı
10 Aralık 2021 - 05:50 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 1 Ocak'ta başlayacak AB dönem başkanlığı için hedeflerini anlattı


Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı 1 Ocak'tan itibaren Fransa'ya geçiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 6 ay sürecek Fransız dönem başkanlığında, göç krizinden, Avrupa güvenliğine, iklim mücadelesinden ekonomiye pek çok alanda Fransa dönem başkanlığında gerçekleştirmeyi hedefledikleri reformları açıkladı. 

Macron, Elysee Sarayı'nda düzenlediği, iki buçuk saat süren basın toplantısında, ülkesinin AB dönem başkanlığı boyunca izleyeceği politikayı detaylarıyla açıkladıktan sonra soruları yanıtladı. Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, Fransa dönem başkanlığının logosunu açıkladı ve 2 Euro'nun 1 Ocak'tan itibaren dönem başkanlığı onuruna yeni bir tasarımla basılacağını kaydetti.

Avrupa İşleri Bakanı'nın ardından söz alarak bir saati aşkın süre boyunca, iddialı bir dönem başkanlığı programı açıklayan Macron, değişen dünyada "daha güçlü, sözü daha çok dinlenen ve daha bağımsız ve kendi kaderini belirleyecek güçte" bir Avrupa yaratmak için çalışacaklarını söyledi.

Birinci öncelik: "Egemen bir Avrupa"

Macron konuşmasında, dönem başkanlığında en büyük önemi verdiği "Avrupa savunması ve stratejik pusula" projesine geniş yer verdi. "İşbirliği Avrupa'sından güçlü bir Avrupa'ya geçmeliyiz" diyerek, Avrupa'nın küresel sorunlarda ağırlığını daha fazla koyması gerektiğini dile getirdi. Fransız lider, "Fransa'nın dönem başkanlığını bir cümlede özetlemek gerekirse, sınırlarımız içinde işbirliği Avrupa'sından, dünyada güçlü, tam egemen bir Avrupa'ya geçmemiz gerektiğini söylerim. Hedef, seçimlerde özgür, bağımsız ve kendi kaderinin efendisi bir Avrupa" diye konuştu. 

Schengen sınırları ve göç

Belarus-Polonya sınırındaki göç krizine atıfta bulunan Macron, bağımsız bir Avrupa'nın öncelikle, "sınırlarını kontrol edebilen bir Avrupa" olması gerektiğini belirterek, "Sınırlarımızı korumanın hem Avrupalılar’ın güvenliğini sağlamak, hem de göç sorununu aşmak ve yaşadığımız trajedilerden kaçınmak için vazgeçilmez bir koşul olduğuna inanıyorum" dedi. 

Avrupa savunması ve stratejik pusula

Avrupa ordusu kurulması ve yeni bir Avrupa savunma stratejisi belirlenmesinin AB içindeki en güçlü savunucusu olan Macron, "Bugün biz Avrupalılar, tehditler ve risklerle dolu bir dünyada ortak çıkarlarımızı korumak için ortak bir strateji belirlememiz gerekiyor. Yani Avrupa'ya yönelik tehditleri tespit eden ve kolektif seçimlerimizi, yönelimlerimizi, arzularımızı belirleyen, savunma ve güvenlik üzerine bir Avrupa stratejik pusulasını Mart ayında tamamlamayı umuyoruz. Temelde Avrupa için yeni çatışma alanları olan deniz alanı, uzay ve siber güvenlik konularında örgütlenmemizi tanımlamalıyız" dedi. Macron, Haziran ayında Madrid'de yapılacak NATO zirvesi öncesi AB'nin ortak savunma politikası belirlemesi gerektiğini söyledi.

Afrika, Balkan ve ekonomi zirveleri

Macron, dönem başkanlıkları boyunca AB-Afrika zirvesi ile AB-Balkan zirvelerini toplayacaklarını kaydetti. 

"İşsizlik Avrupa'sı savaş Avrupa'sı demek"

Avrupa'yı "bir dijital devi" yapmak için gerekli yatırım alt yapısını oluşturmak, istihdamı sosyal politikasının merkezine koymak, "Avrupa asgari ücreti belirlemek" gibi hedeflerin de kendi başkanlıkları döneminde tartışılacağını belirten Macron, "Kaliteli, nitelikli ve daha iyi ücretli işleri teşvik etmek için, Avrupa'da makul bir asgari ücrete doğru ilerleyen çok daha verimli bir sistem yaratmalıyız. Eğer işsizlik Avrupası olursa, bu savaş Avrupa'sı demektir. Daha sosyal, daha humanist bir Avrupa inşa etmeliyiz. Daha çok istihdam yaratmalı, düşük ücretleri yukarı çekmeliyiz" dedi. (Amerika'nın Sesi)

Almanya ile Fransa Ukrayna konusunda hemfikir

 

Macron sert çıktı: İngiltere sinirlerimizle oynuyor

 

Fransa’dan Pekin kararı: Boykota katılmayı düşünmüyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)