BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacaristan AB'den maddi destek istedi----

Macaristan AB'den maddi destek istedi

Macaristan AB'den maddi destek istedi
02 Kasım 2021 - 23:14 www.finansgundem.com

Macaristan, sınır güvenliği konusundaki harcamaları için Avrupa Birliği'nden maddi destek istedi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin (AB), ülkesinin sınır koruma konusundaki harcamalarını karşılaması için AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e mektup yolladı.

Başbakanlık Basın Ofisi Genel Sekreteri Bertalan Havasi, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Orban'ın, Leyen'e yazdığı mektupta, Avrupa'yı 2015'teki sığınmacı krizinden daha büyük bir krizin tehdit ettiğini belirtti.

Orban mektubunda, ülkesinin AB sınırlarını koruduğunu belirterek, "Bugüne kadar sadece Macaristan kendi ulusal bütçesinden sınır korumasına 590 milyar Macar forintinden (yaklaşık 1,6 milyar avro) fazla harcama yaptı. Macaristan, AB vatandaşlarına ve tüm AB'ye etkili koruma sağladığı kanıtlanan tel örgüyü sınırlara ilk inşa eden ülkeler arasında yer aldı." ifadesini kullandı.

"Macaristan'ın AB'nin sınırlarını korumak için harcadığı insani ve mali kaynaklar göz ardı edilemez"

Macaristan'ın sınır koruma konusunda attığı adımların diğer AB ülkeleri tarafından da örnek aldığına işaret eden Orban, buna örnek olarak, Yunanistan, İspanya, Bulgaristan, Slovenya, Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya'yı gösterdi.

Orban mektubunda, "Macaristan'ın son altı yılda AB'nin dış sınırlarını korumak için harcadığı önemli insani ve mali kaynaklar göz ardı edilemez. Bu nedenle şu ana kadar ilgili kuralları yanlış yorumlayan ve yanlış uygulayan Komisyon'a, Macaristan'ın sınır koruma önlemlerinin masraflarını geri ödemesi için bir kez daha çağrı yapıyorum." ifadesine yer verdi.

Afganistan'daki süreç ile Litvanya, Letonya ve Polonya'nın Belarus ile ortak sınır bölgesindeki olaylar dolayısıyla sığınmacı baskısında azalma beklenmediğini aktaran Orban, Avrupa'nın kendi dış sınırlarını sığınmacılardan koruması gerektiğini sözlerine ekledi.

Macaristan'da muhalefet birleşti

 

ABD üç ülkeye uygulanan gümrük muafiyetini kaldırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)