BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaaşının 16 bin katını kazandırdı----

Maaşının 16 bin katını kazandırdı

Maaşının 16 bin katını kazandırdı
05 Mayıs 2013 - 08:33 www.finansgundem.com

Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran havalimanı ihalesinin patroniçesi Funda Ocak, 18 yılda devlete maaşının 16 bin katını kazandırdı

Son 18 yılda Atatürk, Esenboğa, İzmir, Antalya havalimanları başta olmak üzere büyük ihalelerde objektifler bir kadına çevrildi. 90 milyarla Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımının İstanbul'a aktığı 3'üncü Havalimanı ihalesinde de yine o kadın vardı. Sabah'ın haberine göre, komisyon başkanlığı yaptığı ihalelerde devlete yaklaşık 100 milyar lira kazandıran Funda Ocak, 'ihale kraliçesi' olarak anılıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı olan Ocak, milyar dolarları yönetiyor ancak kendisi huzur hakkıyla birlikte sadece 5-6 bin liraya (2 bin 553 euro) yakın maaş alıyor. Bugüne kadar başkanlık yaptığı ihalelerin yaklaşık 100 milyar lira olduğu düşünüldüğünde Ocak'ın 18 yılda devlete sağladığı katkı maaşının neredeyse 16 bin katına denk geliyor. Funda Ocak, ihaleyle ilgili olarak "Tarih yazdık" diyor.
10 YILDA 3.3 MİLYAR DOLAR
İlk olarak 1995'da Antalya Havalimanı ihalesini yöneten Ocak, bugüne kadar Atatürk, Esenboğa, Bodrum, Dalaman ve İzmir Adnan Menderes gibi milyarlarca dolarlık havalimanı projelerinin ihalesini yönetti. Daha önceki ihalelerde Araştırma Planlama Kurulu (APK) Daire Başkanı olan Ocak, 3'üncü Havalimanı ihalesine ilk kez Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla ihale komisyonunun başındaydı. Ocak, son 10 yılda havalimanlarına 3.3 milyar dolar yatırım yapıldığını anımsatıyor.
'Uyumak benim için zaman kaybı'
Yaklaşık 30 yıldır DHMİ'de çalışan Ocak, "Hayatım boyunca hep iş yaptım. Oturduğumu hiç hatırlamıyorum. Uyumak benim için zaman kaybıdır. O kadar çok yapacak şey var ki zamanı rasyonel değerlendirmek lazım. Bir işin yorgunluğunu diğeriyle attım. Hayat bir mücadele, mücadele bittiğinde yaşam da bitiyor" diyor. Ocak, eskiye kıyasla bugünün kadının daha güçlü ve mücadeleci olduğunu belirtiyor.
Ocak, 15 projenin yönetimini üstlendi
Ocak, bugüne kadar havacılık sektöründe 15 projenin yönetimini üstlendi. Kamu-özel işbirliği konusunda önemli projelere de imza atan Ocak, havalimanı yatırımlarının bu yöntemle yapıldığını anımsatıyor. Son yılda gerçekleşen uçak trafiğinin yüzde 127 olduğunu söyleyen Ocak, "Toplam yolcu trafiği de yüzde 297'ye ulaştı. Özellikle hava sahasında doyuma ulaşması hükümeti sektörde yeniden radikal kararlar almaya itti" diyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)