BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaas: Yahudiler kitlesel olarak ülkeyi terk edecek----

Maas: Yahudiler kitlesel olarak ülkeyi terk edecek

Maas: Yahudiler kitlesel olarak ülkeyi terk edecek
27 Ocak 2020 - 11:41 www.finansgundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yükselen antisemitizme karşı acil önlemler alınmazsa Yahudilerin "kitlesel ölçüde" ülkeyi terk edebileceğini söyledi.

Auschwitz toplama kampının kurtuluşunun 75. yıl dönümü arifesinde haftalık Der Spiegel dergisi için yazan Maas, Yahudi karşıtı hakaret ve saldırıların, gerçek hayat ya da çevrim içi ortamlarda, "her gün karşılaşılan bir olay" haline geldiğini ifade etti.

Maas, neredeyse her iki Yahudi vatandaştan birinin, Nazi geçmişiyle yüzleşmek için çok uzun süredir acılar çeken Almanya'dan gittiğinin düşünüldüğünü belirtti.

Alman Bakan yazısında, "Bu tür düşüncelerin acı gerçeklere dönüşmemesi ve Yahudilerin Almanya'dan kitlesel ayrılışına yol açmayacağından emin olmak için acil önlemler almak zorundayız" ifadelerine yer verdi.

Almanya'nın antisemitik eylemlerin yasal sonuçlarının ağırlaştırılması için çaba göstereceğini belirten Maas, bu çabanın Avrupa Birliği içerisinde daha fazla ülkenin Holokost inkârını suç sayması için de sarf edileceğini yazdı.

Şu anda Avrupa Birliği'nde aralarında Almanya, Belçika ve İtalya'nın da bulunduğu birçok ülkede Holokost inkârı suç sayılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)