BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLYS'de sistem değişikliği mi yapıldı----

LYS'de sistem değişikliği mi yapıldı

LYS'de sistem değişikliği mi yapıldı
12 Haziran 2014 - 19:57 www.finansgundem.com

​ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvuru süresince herhangi bir sistem değişikliği yapmadığını bildirdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvuru süresince herhangi bir sistem değişikliği yapmadığını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, kurumun gerçekleştirdiği tüm sınavlarda güven ve hukukun gözetildiği, sınavların bu çerçevede sağlıklı bir biçimde tamamlanması için azami gayretin sarfedildiği belirtildi.

Tüm sınavlarda kuralların kılavuzlarda ve resmi internet sitesinde en küçük ayrıntısına kadar adaylara iletildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sınavlara ilişkin internet sitemizden yapılan açıklama ve duyuruların, adaylara tebligat hükmünde olduğu 6114 sayılı kanunumuzun amir hükmüdür. Gerek sınav kılavuzunda, gerekse yaptığımız 16 ve 24 Nisan 2014 tarihli duyurularımızda başvurulara ilişkin uyarılar yer almıştır. 2014-LYS'lere başvuruların son günü olan 30 Nisan 2014 günü ÖSYM'nin internet sitesinden yaptığı bir duyuru ile LYS'ler için sınav ücreti yatıran ve hangi LYS'ye gireceğini ve nerede sınava girmek istediğini belirten, başvurusunu tamamlayan aday sayıları verilerek sınav ücretini yatırdığı halde başvurusunu yapmayan aday sayısının 63 bin 495 aday olduğu bildirilmiş ve bu duyurumuzdan sonra 30 Nisan 2014 tarihinde başvuru bitimi saatine kadar bahsi geçen adayların da içinde bulunduğu 100 binden fazla başvuru ile pek çok aday başvurusunu tamamlamıştır.

Bu duyuruda, sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu henüz tamamlamayan adayların başvurularını, başvuru süresi bitmeden tamamlamaları önemle hatırlatılmış; sınav ücretini yatırdığı halde 2014-LYS başvuru işlemini kılavuzda/duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların, 2014-LYS’lere girmelerinin mümkün olmadığı vurgulanmıştır."

Titiz ve uzun bir süreç
ÖSYM'nin bu açıklamasını kullanarak, sistem değişikliği veya sistem hatası nedeniyle sanki hala 63 bin aday başvurusunu tamamlayamamış gibi "asılsız iddialarla" kamuoyu ve adayların yanıltıldığı belirtilen açıklamada, ÖSYM'nin LYS başvuru süresince herhangi bir sistem değişikliği yapmadığı kaydedildi.

Açıklamada, başvurusunu tamamlayamayan adaylardan hiçbirinin sistem hatası nedeniyle bu durumla karşı karşıya kalmadığı, bu yılki başvuru sürecinde 946 bin 244 adayın, 21-30 Nisan 2014 tarihlerinde başvurularını sorunsuz tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"LYS başvurularından sonra 10 binden fazla adayın ÖSYM’ye yazılı olarak başvurduğu da iddia edildi. Bu iddia da asılsızdır. 2014-LYS için sınav ücreti yatırdığı halde başvuru yapmayan aday sayısı tam olarak 9 bin 473'tür ve bunlardan bir kısmının 2014-YGS'de LYS için gerekli olan puan barajını aşamadıkları için başvuru hakları olmadığı tespit edilmiş ve diğer bir kısmının da başvuru süresince ÖSYM'nin başvuru sistemi olan ais.osym.gov.tr’ye hiç giriş yapmadığı anlaşılmıştır.

Tüm bunların yanında, adaylara, başvuru işlemini tamamladıktan sonra ÖSYM'nin ais.gov.tr internet adresinden başvuru bilgilerini başvuru süresi içinde kontrol etmeleri gerektiği sıklıkla ifade edilmiştir. Yazılı ve görsel medya da ÖSYM duyurularına destek vererek sınava ilişkin ÖSYM’nin uyarılarını adaylara tekrar tekrar haber yaparak hatırlatmış, LYS başvurularına ilişkin bir çok bilgilendirme yapmıştır."

Sınav hazırlığının titiz ve uzun bir süreç olduğu belirtilen açıklamada, 2014-LYS başvurularının sona erdiği 30 Nisan 2014 günü saat 23.59'dan itibaren başvuran aday verisi üzerinde, sınav salonu belirleme, sınav görevlisi belirleme, cevap kağıdı basımı, sınav salon evrakı basımı ve soru kitapçığı basımı gibi işlemlerin peş peşe sorunsuz olarak devam ettirildiği ve bugün itibariyle LYS-4, LYS-1 ve LYS-5'e ait tüm baskı paketleme işlemlerinin tamamlanarak, sınav merkezlerine sevk işlemlerine başlandığı bildirildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)