BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLütfi Elvan'dan flaş enflasyon tahmini----

Lütfi Elvan'dan flaş enflasyon tahmini

Lütfi Elvan'dan flaş enflasyon tahmini
04 Ağustos 2017 - 13:38 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Elvan kurdaki istikrarın enflasyonda da istikrarlı bir resim ortaya koyacağını ifade ederek, "2018 şubatından itibaren enflasyonun yüzde 7 bandına düşeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, temmuz ayı itibarıyla yüzde 9.8 seviyesindeki yıllık enflasyonun 2.8'inin kur geçişkenliğinden kaynaklandığını, kurdaki istikrarın enflasyonda da istikrarlı bir resim ortaya koyacağını belirterek, Aralık 2017'de başlayacak olan düşüş ile enflasyonun Şubat 2018'de yüzde 7 bandına gerilemesini beklediğini söyledi.

Bakan Elvan NTV'nin canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Enflasyon düşüş eğilimine girdi, önümüzdeki ay gıda giyimin baz etkisiyle biraz olumsuz yansıması olabilir ama yıl sonunda yine tek haneye ineceğini düşünüyoruz" dedi ve ekledi: "Kurun üretici fiyatından tüketici fiyatına yansıması da oluyor, yüzde 9.8'lik enflasyondan 2.8'inin kur geçişkenliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Kurun istikrara kavuşması daha istikrarlı bir resim ortaya koyar. Aralık ayından bu yana süren enflasyondaki düşüşün devam edeceğini düşünüyoruz. Şubat ayından (2018) itibaren enflasyonun yüzde 7 bandına düşeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Büyüme ikinci çeyrekte yüzde 5 olarak bekleniyor

Büyümenin ikinci çeyrekte yüzde 5'in üzerinde, üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde öngördüklerini belirten Bakan Elvan, 2017 genelinde ise yüzde 5-5.5 bandında bir büyüme beklediklerini söyledi.

Büyümenin kompozisyonunda özel yatırımların payının daha muhafazakar artış gösterdiğini ve bunu hızlandırmak istediklerine de dikkat çeken Bakan Elvan, "Dış talep güçlü seyrediyor, net ihracatımızın 2017'de büyümeye en az bir puan katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Önümüzdeki üç yıla ilişkin Orta Vadeli Program çalışmalarının başladığını da belirten Bakan Elvan "Mali disiplini koruyan enflasyon oluşturmayan büyüme odaklı bir OVP oluşturuyoruz" diyerek, OVP'de sektörel olarak ise ithalat oranının yüksek olduğu sağlık araç gereçleri, milli savunma ve yeni teknoloji içeren sektörlere bir odaklanma öngördüklerini belirtti.

"İthalat oranımızın yüksek olduğu alanlara (OVP'de) biraz fazla yoğunlaşıp bu alanlarda özel çalışma gerçekleşeceğiz" ifadesini kullanan Bakan Elvan, turizm sektörüne ilişkin dönüşüm programı ve yazılım sektörüne ilişkin de bazı çalışmaların hazırlık aşamasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan Bakan Elvan, Başbakan Binali Yıldırım'ın cazibe merkezleri programıyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını da kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş04 Ağustos 2017 20:40

    Benim eylülden beri gördüğüm market enflasyonu yaklaşık %30, ciddi söylüyorum. Şaka gibi hala %10 altı diyorlar.