BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLula'nın galibiyeti sonrası bankalar yön değiştiriyor----

Lula'nın galibiyeti sonrası bankalar yön değiştiriyor

Lula'nın galibiyeti sonrası bankalar yön değiştiriyor
31 Ekim 2022 - 20:03 www.finansgundem.com

Lula'nın galibiyeti sonrası bankalar Brezilya varlıklarına dönmeyi planlıyor

Brezilya'da devlet başkanlığı seçimlerinden eski başkan Lula'nın galip ayrılması çevre hassasiyeti olan fonların Brezilya varlıklarına dönmesine yol açıyor.

Kuzey Avrupa'nın en büyük bankalarından biri olan Nordea da Brezilya tahvillerine yönelik yatırım kısıtlamasını kaldırabileceğini belirtti.

Nordea'nın varlık yönetim birimi Brezilya'da seçimlerden Lula'nın galibiyetle ayrılmasının ardından daha önce çevreci hassasiyetlerle getirdiği Brezilya devlet tahvillerine yönelik yatırım kısıtlamasını kaldırabileceğini açıkladı.

Nordea Asset Management (NAM) yöneticisi Eric Christian Reuters'a yaptığı açıklamada Amazon yağmur ormanlarındaki yangınlarla ilgili olarak 2019 yılında yeni Brezilya tahvili almaya getirilen yasağı kaldırmayı düşündüklerini belirtti.

NAM'ın internet sitesinde yer alan bilgiye şirketin yönetimi altında 237 milyar dolarlık varlık bulunuyor.

Lula'nın yeniden başkanlığa gelmesi çevrecileri sevindirdi
Brezilya'da sol lider Luiz Inacio Lula da Silva, mevcut devlet başkanı Jair Bolsonaro'yu az bir fark ile alt ederek seçimleri kazandı.

Brezilya'nın yüksek seçim kurulu (TSE) Lula'nın yüzde 50,9 oy alarak Brezilya'nın yeni devlet başkanı olduğunu açıkladı. Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy topladı. 77 yaşındaki Lula'nın göreve başlama töreninin 1 Ocak'ta gerçekleşmesi planlanıyor.

Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio, Brezilya'da gerçekleşen devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan ve 11 yıl sonra yeniden devlet başkanı seçilen Lula da Silva'yı tebrik etti.

Leonardo DiCaprio, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Brezilya seçimlerinin sonucu, yalnızca Brezilya ve Amazon için değil, tüm dünya için tarihin akışını değiştirme fırsatı sundu" ifadelerini kullandı.

Avrupalı liderlerden Lula da Silva’ya tebrik mesajları

 

Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı belli oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)