BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLula'dan Zelenskiy yorumu: Putin kadar sorumlu----

Lula'dan Zelenskiy yorumu: Putin kadar sorumlu

Lula'dan Zelenskiy yorumu: Putin kadar sorumlu
05 Mayıs 2022 - 16:08 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar konusunda eski Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Eski Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, yaptığı açıklamada, “Bazen, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin televizyonda konuşmasını ve Avrupalılar tarafından ayakta alkışlanmasını izliyorum. Ancak Zelenskiy, Ukrayna-Rusya savaşından en az Putin kadar sorumlu. Çünkü savaşta tek bir suçlu yok” dedi.

Lula, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in “Ukrayna’yı işgal etmemesi gerektiğini” belirterek, Rusya-Ukrayna savaşında ABD, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) de suçlu olduğunu söyledi. Lula, “Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin nedeni neydi? NATO. O zaman ABD ve Avrupa, ‘Ukrayna NATO’ya katılmayacak' demeliydi. Bu sorunu çözebilirdi” ifadelerini kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Lula ayrıca, “Bir diğer konu da Ukrayna’nın AB’ye katılmasıydı. AB de ‘Hayır, şu an Ukrayna’nın AB’ye girme zamanı değil, bekleyeceğiz’ diyebilir ve böylece çatışmayı teşvik etmemiş olurdu” dedi.

Lula, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i eleştirerek, “Zelenskiy, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya parlamentosunda sanki siyasi bir kampanya yürütüyormuş gibi, bir gösterinin parçası gibi görünüyor. Müzakere masasında olmalı” diye konuştu.

Zelenskiy'den Arnavutluk'a çağrı: Limanlarını kapat

 

Ukrayna: Rusya 24 bin 700 asker kaybetti

 

Beyaz Saray: Rusya savaşı çoktan kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)