BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLula, Brezilya’nın kurtuluşunu 90’larda buluyor----

Lula, Brezilya’nın kurtuluşunu 90’larda buluyor

Lula, Brezilya’nın kurtuluşunu 90’larda buluyor
06 Kasım 2022 - 21:37 www.finansgundem.com

Lula, geçiş ekibine 1990’lı yıllarda Brezilya ekonomisini istikrara kavuşturan isimleri davet ediyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brezilya’da cumhurbaşkanlığı seçimleri Luiz Inacio Lula da Silva’nın zaferiyle sonuçlandı. Ancak ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durum endişe uyandırıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ekonomi politikasıyla ilgili detay vermediği için eleştirilen Cumhurbaşkanı Lula, çözümü 90’lı yıllarda ülke ekonomisini istikrar kavuşturan isimlerde buluyor.

Gerçek Plan’ın yaratıcıları yeniden göreve

Reuters’tan Marcela Ayres’in haberine göre, Lula geçiş ekibi, 1990'lı yıllarda Brezilya ekonomisini istikrara kavuşturmaya yardımcı olan uzmanları davet ediyor.

Brezilya Cumhurbaşkanı seçilen Luiz Inacio Lula da Silva'nın geçiş ekibi, konuyla ilgili iki kaynağın Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, 1990'larda ekonomiyi istikrara kavuşturan 'Gerçek Plan'ın (Real Plan) tasarlanmasına yardımcı olan iki ekonomisti, Persio Arida ve Andre Lara Resende'yi davet ediyor.

Kaynaklar, sol tandanslı düşünce kuruluşu Perseu Abramo’da Lula için ekonomik teklifler hazırlayan ekibe liderlik eden başka bir ekonomist, Guilherme Mello'nun da geçiş grubuna davet edildiğini ekliyor. Üç ismin de ilk olarak Brezilya'nın O Estado de S.Paulo gazetesinde geçtiği bildiriliyor.

Ekonomi programı henüz belirsiz

1 Ocak'ta göreve başlayan Lula, Başkan Jair Bolsonaro'ya karşı ikinci tur seçimlerini kazanmış, ancak ekonomik programının ayrıntılarını vermediği için sorgulanmıştı. Lula, hükümetinde kimin Maliye Bakanı olacağını da henüz söylemedi ve bu durum Latin Amerika'nın en büyük ekonomisine sahip ülke piyasasında geniş spekülasyonlara neden oldu. Başkan Yardımcısı Geraldo Alckmin ise geçiş ekibi üyelerinin Pazartesi günü açıklanacağını belirtmişti.

Erdoğan Lula'yı tebrik etti

 

Lula'nın galibiyeti sonrası bankalar yön değiştiriyor

 

Avrupalı liderlerden Lula da Silva’ya tebrik mesajları

 

Brezilya’da seçimi kaybeden Bolsonaro, sessizliğini koruyor

 

Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı belli oldu

 

Lula ve Bolsonaro'nun gündeminde 'hükümet geçişi' vardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)