BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLüks villanın parasını bankaya ödetti----

Lüks villanın parasını bankaya ödetti

Lüks villanın parasını bankaya ödetti
21 Mart 2021 - 11:21 www.finansgundem.com

Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın, Berlin’in lüks semtinden aldığı villa büyük itibar kaybına uğramasına neden oldu

Bu yıl Merkel'den boşalacak başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı ortaya çıktı.

Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn, başkent Berlin'in lüks semtinde, birlikte yaşadığı Daniel Funke ile birlikte aldığı lüks villa yüzünden büyük itibar kaybına uğradı.

2017'de partneri Daniel Funke ile evlenen Spahn'ın asıl sorunu, eşiyle bu villayı alması değil, villanın kredisinin 2009 ile 2015 yılları arasında Yönetim Kurulu'nda yer aldığı Sparkasse tarafında ödenmiş olması.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, Almanya Başbakanı Merkel’den boşalacak koltuğa oturma niyetindeki Spahn, yaşanan bu skandal ile zor günler geçiriyor.

Bir süre önce mahkemeye giderek, bu tür haberlerin durdurulması için ihtiyati tedbir kararı aldıran Spahn, daha sonra üst mahkemeden bu kararın döneceğini anlayınca, avukatı tarafından bir açıklama yaptı. Spahn, “Villanın fiyatını yazan gazetecilere karşı hukuken harekete geçmeyeceğini” duyurmuştu.

300 metrekare oturma alanlı, 1300 metrekare arsalı ve büyük bahçeli villanın fiyatının 4 milyon 125 bin Euro olduğu açıklandı. Mahkeme de, “kamu yararının fiyatın gizliliğinden daha önemli olduğuna” karar verdi.

Bu villa haricinde birçok konuta sahip olan Spahn'ın, hem bakanlık makamını, ondan önce de vekillik sıfatını bu şekilde kullanmasının etik olmadığı tartışılıyor.

Maske dağıtımında geciken, eczanelere yüksek fiyatla maske satan, aşı tedarikinde sorunlar yaşayan ve en son AstraZeneca'nın kullanımının durması ile başı ağrıyan Bakan Spahn'ın başbakanlık koltuğuna oturma hayalleri de bu haberlerle suya düştü.

Merkel: Parolamız aşıla, aşıla, aşıla

Almanya, AstraZeneca aşısını kullanmaya devam edecek

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)