BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLüks restoran müşterisi etin fiyatına bakmaz----

Lüks restoran müşterisi etin fiyatına bakmaz

Lüks restoran müşterisi etin fiyatına bakmaz
09 Ağustos 2015 - 08:51 www.finansgundem.com

Et fiyatları artmaya devam ederken lüks et lokantalarındaki müşteri sayısında ve et yemeği talebinde bir azalma gözlenmiyor.

JW Marriott otelinin baş aşçısı İsmail Güler, “Et fiyatları arttığında tabii ki bu oranları biz de fiyatlara yansıtıyoruz. Ama bunu müşterilerimizin beklentileri aralığında tutmaya gayret ediyoruz. Et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle steak house tercih edenlerde bir düşüş olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu. 

Amerikan tarzı et lokantalarının (steak house) 10 yıl içinde yüzde 20 artış göstereceğini belirten Güler, Türkiye’de üretilen kaliteli et miktarının steak house’ların tüketimine yetmediğini, restoranda kullandıkları etleri, merada beslenen kendi hayvanlarından elde ettiklerini kaydetti. 

Markette bonfilenin ortalama kilogram fiyatı 72 lira, kuşbaşı 40 lira, kıyma 37 liradan satışa sunulurken, kasapta, bonfile 65 lira, kuşbaşı 40 lira, orta yağlı kıyma da 35 liradan satılıyor. 
İki kat pahalı

Geleneksel Türk restoranlarında 300 gram bonfile et 35 - 40 liradan masaya gelirken, steak houselarda ise hem kontrfile hem de bonfilenin birarada bulunduğu T-bone etin 450-500 gramı 45-60 lira arasında, bonfileden elde edilen ‘lokum’ olarak adlandırılan etin 250-300 gramı ise ortalama 50 liradan satılıyor. Geleneksel restoranda sunulan etin kilogram fiyatı kasaptaki etin fiyatının 2 katına, steak house’larda sunulan etin kilogram fiyatı da kasaplardaki etin fiyatının yaklaşık 2.5 katına denk geliyor. 

Kendi iç yağlarına sardıkları etleri, özel bir odadaki ultraviyole ışıkta 27 gün ya da 72 gün beklettiklerini anlatan Güler, bu şekilde etin bozulmadan olgunlaştığını ve istenilen özelliklere kavuşturulduğunu belirtti. 

Güler, “Türkiye’de genellikle yağsız et isteniyor ancak lezzetli ve kaliteli etin yağ oranının yüzde 80 et, yüzde 20 yağ olması gerekiyor” dedi. (AA)
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32309 Ağustos 2015 14:43

    ZENGİNLERİN YEYİP İÇTİĞİ FAKİR FUKARANIN BAKIP KOKLAYIP DOYDUĞU EKONOMİK ŞARTLAR İSTİYORUZ AKABİNDE NEKADAR ÇOK SÖMÜRÜ OKADAR KÜFÜR

  • ali09 Ağustos 2015 13:34

    zengine neye baksınki bakıcak tek kişiler asgari ücretliler ee tabi zengin türkiye