BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Lüks otomobil' cinayetinde önemli gelişme----

'Lüks otomobil' cinayetinde önemli gelişme

'Lüks otomobil' cinayetinde önemli gelişme
26 Aralık 2015 - 17:07 www.finansgundem.com

Dün İstanbul Kağıthane'de yaşanan lüks makam otomobili cinayetinde yeni gelişmeler ortaya çıkıyor

Olay sonrası gözaltına alınan Gürkan A.'nın iş arkadaşı Ercan P. cinayeti itiraf etti. Ercan P. ifadesinde “Gürkan A. ile 3 yıldır birlikte çalışıyorduk. Benim ondan habersiz iş yaptığımı söyleyince aramız bozuldu. Olay günü bunu konuşurken silahımı çektim. Elime davranınca silah patladı“ dedi. Şüpheli ayrıca ölen Gürkan A.'nın eşiyle aralarında 6 aydır devam eden duygusal bir yakınlaşma olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Gürkan A., eşi ve katil zanlısı ile cinayetten birkaç saat önce birarada oldukları ortaya çıktı.

Kağıthane, Hamidiye mahallesi, Selçuklu caddesi, Arıcılar Camii istikametinde dün gece saat 20.15 sıralarında meydana gelen olayda 06 BG 3143 plakalı lüks otomobilin park halinde durduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri direksiyondaki şahsın tabancayla vurulduğunu tespit etti. Yapılan incelemede Gürkan A.'a ait olduğu belirlenen cesedin başından tabancayla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine alarma geçen polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

MAKAM ŞOFÖRÜNÜN  İFADESİ ALINDI

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada polis Gürkan A.'ın bir oto elektrik şirketinin sahibi olduğunu tespit etti. Şüphelinin içinde öldürüldüğü aracın ise çakar, siren ve cam film takılması için bırakılan bir araç olduğu tespit edildi. Polis olayla ilgili yaptığı tahkikatta önce otomobili Gürkan A.'ın dükkanına bırakan kişiyi buldu.Asayiş Şube Müdürlüğüne çağırılan Ataşehir Belediyesinde şoför olarak çalıştığını söyleyen Ali T.'nin ifadesinde “2009 yılından bu yana Ataşehir belediyesinde çalışıyorum. Belediyenin çeşitli bölümlerinde her türlü aracı kullandım. Daha sonra önce başkan yardımcısının makam şoförü oldum. Bir yıldır da AtaşehirBelediye Başkanı Battal İlgezdi'nin makam şoförlüğünü yapıyorum. Hafta sonları da bazen de Gamze Akkuş İlgezdi'nin İstanbul'da şoförlüğünü yapıyorum. 25 Aralık 2015 tarihinde belediyeden beni telefonla arayan bir yetkili Gamze hanımın Ankara'da kullanması için bir otomobil geldiğini, ancak araca siren, çakar lamba ve film cam yapılması gerektiğini söyledi. Ben de belediyenin anlaşmalı olduğu Gürkan A.'ın şirketini aradım ve aracı oraya bıraktım. İşin acele olduğunu söyledim" dediği öğrenildi.

ŞÜPHELİ "KAZA OLDU" DEYİP ÇAĞIRILDIĞI KARAKOLDA GÖZALTINA ALINDI

Bu gelişme üzerine işyerinde bulunan güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler Gürkan A. ile yanında çalışan Ercan P.'nin saat 20.00 civarlarında işyerinden ayrıldıklarını tespit etti. Bunun üzerine telefonla aranan Ercan P. "Bir kaza oldu, hemen gel" denilerek Karakola çağrıldı. Karakola gelen Ercan P. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından olayın şüphelisi olarak gözaltına alındı. Öte yandan şüpheli Ercan P'nin olaydan hemen sonra mesajlaştığı Gürkan A.'ın eşi O.A.'da çelişkili ifadeler vermesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Polis tarafından sorgulanan şüpheli Ercan P. kısa süre içinde işlediği cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Ercan P.'nin ifadesinde “Onunla 3 yıldır birlikte çalışıyorduk. Son günlerde ondan habersiz işler yaptığımı ve para kaçırdığımı söylemeye başladım. Bu nedenle zaman zaman tartışıyorduk. Olay günü işimizi bitirdikten sonra birlikte dükkandan çıktık. O evine gidiyordu, ben de Göktürk'te dini bir toplantıya gitmeyi planlıyordum. Yolda farlarımı yakıp söndürerek onun durmasını sağladım. Aracımdan inip onun kullandığı otomobile bindim. Biraz konuşmak istediğimi söyledim. Eski konular yüzünden yine tartıştık. Bana bağırıp hakaret etmeye başlayınca onu korkutmak için silahımı çektim. Bu sırada silahı görünce elime davrandı. Mücadele sırasında silah patladı. Başından vuruldu. Korkarak oradan kaçtım" dediği öğrenildi.

CİNAYETTEN SONRA DİNİ TOPLANTIYA GİTMİŞ

Otomobile bindikten sonra Göktürk bölgesinde dini bir toplantıya katıldığını anlatan Ercan P. “Toplantıdan sonra vaaz veren hocayı Okmeydanı'na bıraktım. Evime doğru giderken polis beni arayarak bir kaza olduğunu Sadabat polis merkezi karakoluna gelmemi istedi. Ben de gittim. Orada gözaltına alındım" dediği öğrenildi.

ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİNİN EŞİYLE DUYGUSAL YAKINLAŞMA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Şüpheli Ercan P.'nin ayrıca polisteki ifadesinde ayrıca Gürkan A.'ın eşiyle aralarında 6 aydır devam eden duygusal yakınlaşma olduğunu söylediği belirtildi. Onunla mesajlaştıklarını iki kez de çay bahçesine gittiklerini anlatan Ercan P.'nin ancak cinayet olayının bununla bir ilgisinin bulunmadığını iddia ettiği öğrenildi.

EŞ POLİSTEKİ "SUSMA" HAKKINI KULLANDI

Öte yandan gözaltına alınan eş O.A. ise poliste ifade vermeyerek “susma" hakkını kullandı. Ancak yapılan çalışmalarda polis O.A.'nın cep telefonunda şüpheli Ercan P.'nin numarasının “Zeliş" kod adıyla kayıtlı olduğunu tespit etti. Şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler. Mehmet Ali Aksoyer/Özgür Eren/ Hürriyet 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)