BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLüks markaların reklam yüzü Asyalı ünlüler----

Lüks markaların reklam yüzü Asyalı ünlüler

Lüks markaların reklam yüzü Asyalı ünlüler
17 Mayıs 2021 - 13:48 www.finansgundem.com

Asyalı yıldızların artan popülerliği ve Asya pazarının lüks markalar açısından önemi, eğilimi tetikledi

Pazarlama uzmanları, lüks markaların reklam yüzü olarak tercihlerini artık Asyalı ünlülerden yana kullanmasının yeni bir eğilime işaret ettiğini belirtiyor.

Post'un bildirdiğine göre çoğunlukla ABD'li ya da Avrupalı oyuncu veya şarkıcıları tercih eden markalar yüzünü farklı yönlere çeviriyor.

Lüks Fransız moda markası Louis Vuitton'ın ünlü K-pop grubu BTS'i uluslararası elçisi olarak tanıtması bu eğilimin en güncel örneklerinden biri. Fakat BTS bu konuda yalnız değil.

Bir diğer K-pop grubu Blackpink'in sevilen üyesi Rosé geçen yaz lüks moda markası Saint Lauren için poz vermişti. Rosé bu yıl da New York merkezli lüks mücevher şirketi Tiffany & Co.'nun küresel elçisi olarak tanıtıldı.
Blackpink grubunun diğer üyeleri Jisoo ve Lisa da bu trendin parçası. Jisoo, Dior Cruise Collection 2021'in yüzü olurken Lisa da Celine'in küresel elçisi olarak duyuruldu.

Son dönemde K-pop dalgası sayesinde Güney Koreli genç yıldızlar tüm dünyayı olanca büyüleyiciliğiyle etkilese de Çinli ve Japon ünlüler de ünlü markaların radarında.

Armani Beauty, Çinli aktör ve şarkıcı Jackson Yee'yi yeni küresel elçisi olarak duyurdu. Japon model Koki de lüks kozmetik markası Estée Lauder için poz verdi.

Londra merkezli Melody Communications'ın lüks uzmanı Rocky Chi söz konusu belirgin eğilime yönelik şu ifadeleri kullanıyor:

"Avrupa'nın en büyük lüks satın alma demografisinin (Çinli ziyaretçiler) Avrupa'ya seyahat edip fiziksel olarak alışveriş yapamaması nedeniyle satışlar düştü ve markalar müşterilerinin büyük çoğunluğunun Asya'dan geldiği gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldı."

Hem ABD'de hem de Çin'de pazarlama uzmanı olarak çalışan Charlie Gu da benzer bir noktaya işaret ediyor:

"Asya, özellikle de Büyük Çin bölgesi, Kovid-19 pandemisi sırasında lüks markaların kâr hanesine önemli katkıda bulundu."

Asyalı yıldızların dünya çapında popülerlik kazanması ve Asya pazarının lüks markalar açısından son derece önemli olması lüks şirketlerin reklam yüzü olarak Asyalı sanatçılara yönelmesini tetiklemiş görünüyor.

Asyalı zenginler, salgın sonrası için para istifliyor

 

Sosyal medya fenomenleri için yeni reklam düzenlemesi

 

İki ünlü isme reklam cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)