BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLukaşenko'dan Rusya'ya sert sözler----

Lukaşenko'dan Rusya'ya sert sözler

Lukaşenko'dan Rusya'ya sert sözler
04 Ağustos 2020 - 14:30 www.finansgundem.com

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, gözaltına alınan Wagner özel güvenlik şirketi mensubu 33 kişiyle ilgili Moskova’yı “yalan söylemekle” itham etti

Lukaşenko, “Hepsi yalan: İstanbul, Venezuella, Afrika, Libya… Hepsi ifade verdi. Özellikle Belarus’a yollandıklarını ve talimat beklediklerini itiraf ettiler” dedi.

Lukaşenko, Belarus’a “bırakılan” bir başka grubun da olduğu iddiasını gündeme getirirken, Rus tarafını “yalan söylemeye son veremeye” davet etti. 

Belarus lideri, İstanbul’a gidileceği iddiasının doğru olmadığını, Minsk’in transit havaalanı olarak kullanılacağına dair diğer iddiaların da mesnetsiz olduğunu savunarak, “Belki coğrafya bilgim zayıftır ama Afrika’ya  Kuzey Kutbu üzerinden mi gidilir? Novorossisyk ya da Kırım üzerinden gidebilirlerdi” diye konuştu.

Rusya’nın hangi yönetim altında olursa olsun Belarus’un en yakın müttefiki olacağını söyleyen Lukaşenkoi “Bu, Rusya bizimle olan kardeşlik ilişkisini partnerlik ilişkisine çevirse de böyle” dedi.

Dünkü gelişmeler:
Rusya ile Belarus aradında 'gözaltına alınan özel güvenlik şirketi Wagner mensupları' gerilimi sürerken, medyaya ilginç bir iddia yansıdı. The Moscow Times'ın haberine göre, Belarus Soruşturma Komitesi Başkanı İvan Noskeviç, Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'ya birifing verirken gözaltındaki bazı isimlerin İstanbul ile ilgili ifadelerini aktardı.

İddiaya göre, sorgulanan özel güvenlikçilerden bazıları, "Ayasofya'yı görmek için İstanbul'a gitme niyetinde olduklarını" söyledi.

Gözaltındaki 33 kişiden yarısından azının Minsk'ten İstanbul'a gideceklerini söyledikleri, kalanlarının ise tamamen farklı destinasyonlar söyledikleri haberde aktarıldı. 

Bu arada Rusya'nın Belarus Büyükelçiliği Başkonsolosu Kirill Plentyev, 33 özel güvenlikçinin gitmek istedikleri nihai varış noktasını açıkladı.

Rus diplomat, gözaltına alınan kişilerin Minsk'ten İstanbul'a, oradan da bir Latin Amerika ülkesine uçmayı planladıklarını söyledi.

Plentyev, bu ülkenin neresi olduğunu açıklamadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)