BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLufthansa Doha’ya uçuşlarını durduruyor----

Lufthansa Doha’ya uçuşlarını durduruyor

Lufthansa Doha’ya uçuşlarını durduruyor
03 Ekim 2017 - 14:04 www.finansgundem.com

Almanya’nın dünyaca ünlü havayolu şirketi Lufthansa, Doha’ya uçuşlarını, 27 Ekim 2017 tarihinden itibaren ‘ticari nedenlerden’ dolayı durduracağını açıkladı

Katar Doha News haber sitesine açıklamada bulunan Lufthansa yetkilileri, şirketin Doha’ya yaptığı uçuşların ticari olarak kendisini karşılamadığını ve bu nedenle de daha fazla Katar’a uçuşların gerçekleştirilemeyeceğini duyurdu.

Boeing 747 uçaklarıyla Doha Hamad Uluslarası Havalimanına seferlerini 27 Ekim’e kadar sürdüreceğini belirten Lufthansa sözcüsü, bu tarih itibariyle uçuşların tamamının durdurulacağını belirtirken, Kuveyt’e yaptıkları seferlerin ise devam edeceğini söyledi.
Katar vatandaşları ABD, Güney Amerika ve Avrupa ülkelerine bağlantılı uçuşlarının bir bölümünü Lufthansa ile gerçekleştirirken, seferlerin durdurulmasıyla birlikte uçuşların diğer hava yolu şirketlerine kayacağı bildiriliyor.

BİLET PARALARI İADE EDİLECEK

27 Ekim tarihinden sonra rezervasyon yaparak biletler için ödeme yapanların ücretlerinin iade edileceğini bildiren Lufthansa yetkilileri, Katar Havayollarıyla bazı ülkeler arasındaki uçuşlarda rekabet edemediklerini söyledi.

Bu arada Suudi Arabistan ile birlikte Katar’a yönelik ambargo çerçevesinde Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri hava yolları şirketleri de uçuşlarını durdurmuş ve Doha’ya uçmak isteyenleri çeşitli zorluklarla karşılaşmışlardı.

Katar’a karşı uygulanan ambargonun ortaya çıkardığı krizle Katar yönetimi krizi aşabilmek için piyasalara 40 milyar dolar pompalamak zorunda kalmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)