BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLübnan'dan IMF açıklaması: Krizden çıkmanın tek yolu----

Lübnan'dan IMF açıklaması: Krizden çıkmanın tek yolu

Lübnan'dan IMF açıklaması: Krizden çıkmanın tek yolu
24 Kasım 2022 - 16:13 www.finansgundem.com

Uzun süredir ekonomik krizin içerisinde bulunan Lübnan'da Başbakan, bu durumdan çıkmanın tek yolunun IMF ile anlaşmak olduğunu söyledi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Beyrut'ta düzenlenen "Beyrut Ekonomi Forumu 2022"de konuştu. Mikati, ülkenin mevcut ekonomik krizden çıkmasının tek yolunun, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile nihai anlaşmaya varmak olduğunu söyledi.

Lübnan'ın ekonomik durumunun "acı" bir gerçek olduğunu belirten Mikati, temel reformların gerçekleşmesi ve stratejik projelerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"IMF ile anlaşma yabancı yatırımcıyı ülkeye çekebilir"

Lübnan Başbakanı, IMF ile nihai anlaşmaya varmaları halinde yabancı yatırımların ülkeye girişinin önünü açabileceklerini dile getirdi.

Mikati, ayrıca IMF'nin ülkede gerçekleşen reformları takip etmemesi halinde donör ülkelerin de finansal destek sağlamayacağını ifade etti.

Ön anlaşmaya varılmıştı

IMF heyeti, Beyrut'ta 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, Lübnan hükümeti ile yaklaşık 4 yılda ödenmesi planlanan 3 milyar dolarlık kredi konusunda ön anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. IMF, Lübnan'a vereceği 3 milyar dolarlık kredi için 2022 bütçesinin onaylanmasını da içeren bir dizi şart koşmuştu.

Lübnan hükümeti ise bütçenin onaylanması dışında henüz IMF'nin talep ettiği köklü ekonomik reformları yerine getiremedi.

Irak, Lübnan bankalarıyla ortak işlemleri durdurdu

 

Dünya Sağlık Örgütü'nden Lübnan'a 600 bin kolera aşısı

 

IMF: Küresel ekonomik görünüm “iç karartıcı”

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)