BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan'daki patlama sonrası meclis üyeleri istifa ediyor----

Lübnan'daki patlama sonrası meclis üyeleri istifa ediyor

Lübnan'daki patlama sonrası meclis üyeleri istifa ediyor
08 Ağustos 2020 - 17:28 www.finansgundem.com

Lübnan'ı derinden yaralayan patlamanın ardından, hükümeti sorumlu tutan bazı milletvekilleri tepkilerini göstermek için istifa etti.

Hristiyanları temsil eden Ketaib partisinin lideri Sami Cemayel, yaşanan felaketin ardından "yeni bir Lübnan'ın inşa edilmesi gerektiğini" savunarak kendisinin ve iki milletvekilinin bugün istifa ettiğini duyurdu. 128 sandalyeli Lübnan meclisinde Ketaib'in 3 milletvekili bulunuyordu.

Cemayel yaptığı açıklamada, "Lübnan halkı artık tarihi bir tavır almalı. Temsil ettiğiniz eski Lübnan'ın yıkıntılarından yeni bir Lübnan çıkmalı" diyerek adını vermeden Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ı eleştirdi.

Hafta içi de, milletvekilleri Marwan Hamadeh ve Paula Yacoubian, "artık ülkenin kurumlarına ve özellikle parlamentosuna güvenmediklerini vurgulayarak istifa ettiklerini duyurmuşlardı.

Avn: Bu olay Lübnan'a yönelik ablukayı kaldırdı

Ülkedeki siyasi rejimi yeniden gözden geçirme gibi değişimlerle karşı karşıya olduklarını ifade eden Avn ise, "Bu olay Lübnan'a yönelik ablukayı kaldırdı, dünya ülkeleri başkanlarının birçoğu beni arayarak maddi yardımda bulunmaya hazır olduklarını ilettiler ve yardım uçaklarını da göndermeye başladılar" diye konuşmuştu.

Önümüzdeki günlerde Lübnan'a ciddi yardımların ulaşacağına işaret eden Avn, "Beyrut, patlama öncesinden daha iyi olacak. Patlamadan etkilenen bölgelerin, yardım edecek ülkeler arasında bölüştürülmesi gibi bir düşüncemiz var" ifadelerini kullandı.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana geldi.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)