BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan'da vatandaşlar bankalara hücum etti----

Lübnan'da vatandaşlar bankalara hücum etti

Lübnan'da vatandaşlar bankalara hücum etti
16 Eylül 2022 - 10:55 www.finansgundem.com

Büyük ekonomik kriz yaşayan Lübnan’da paralarını çekemeyen halk bankaları basmaya başladı.

Lübnan'da bankadaki parasını çekmek isteyen ama kriz nedeniyle bunu yapamayan bir kişi bu sabah silahla banka şubesine baskın düzenledi. Ülkenin güneyindeki Ghazieh kentinde silahla bankayı basan ve dondurulmuş hesaptaki parasını isteyen kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Sözcü'de yer alan habere göre, olay bu hafta insanların bankadaki parasını çekebilmek için silahla banka bastığı üçüncü olay oldu. Beyrut’ta hafta içinde bir grupla beraber Banka önünde eylem yapan kadın, oyuncak silahla girdiği şubeden “kanser tedavisi gören kız kardeşi için” hesabındaki 13 bin doları çektiğini söylemişti.

Kahramana dönüştü

Geçen ay da başkent Beyrut'ta bir bankayı silahla basan, çalışanları rehin alan ve parasını isteyen bir kişi, Lübnan'da bir anda kahramana dönüşmüştü. Bu olayın ardından ülke genelinde banka baskınları arttı.

Enflasyonun yaklaşık yüzde 170'i bulduğu Lübnan'da 4 Ağustos 2020’de yaşanan ve 200'den fazla kişinin öldüğü Beyrut Limanı patlaması ülke ekonomisine büyük darbe vurmuştu. Lübnan bankaları kriz nedeniyle 2019'dan bu yana hesaplardaki döviz cinsinden birikimleri dondurdu.

BM Lübnan Geçici Görev Gücü bir yıl daha görevde

 

Dünya Bankası'ndan kriz uyarısı

 

Kredi büyümesi 6 ayın en düşük seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)