BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan’da kriz büyüyor Dünya Bankası izliyor----

Lübnan’da kriz büyüyor Dünya Bankası izliyor

Lübnan’da kriz büyüyor Dünya Bankası izliyor
04 Nisan 2021 - 13:26 www.finansgundem.com

Gıda fiyatları aylık bazda yüzde 400 oranında artmaya başladı. Mali kriz ülkeyi uçurumun eşiğine taşıdı. Dünya Bankası ise sadece uyardı!

Dünya Bankası Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başkan Yardımcısı Ferid Belhaj, Lübnan'ın uluslararası finansman yardımı almak için bazı gerçek değişiklikleri uygulamaya hazır olması gerektiğini söyledi. Bloomberg News'e verdiği bir röportajda Belhaj, "Lübnan'ın kendi kendine yardım etmesi gerekiyor, böylece biz de yardım edebiliriz. Maalesef Lübnan şimdiye kadar ilgilenmedi, buna istekli değil ya da muktedir değil. Bu bir trajedi. Lübnan' da yapmaya çalıştığımız şey, hükümet düzenlemelerini aşmak ve koşulsuz nakit transferleri ile insanlara doğrudan yardım etmeye çalışmak. Çünkü bugün Lübnan'a baktığınızda yoksulluk oranının yüzde 50’ ye yakın olduğunu görürsünüz.”

Lübnan'daki yıllık enflasyon oranı rekor seviyeye ulaştı. Aralık ayında gıda fiyatları yaklaşık yüzde 400 artarak, ülkedeki onlarca yıldır süren mali krizin tüketiciler ve şirketler üzerindeki şiddetli etkisini derinleştirdi.

Lübnan halkına bir kötü haber daha

Irak, Lübnan'dan petrol karşılığında sağlık hizmeti alacak

Şüveyş'teki tıkanma Lübnan'ı elektriksiz bıraktı

IMF: Lübnan'da reformların uygulanması için hükümeti bekliyoruz

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)