BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLübnan'da bankalardan 4 milyar dolar çekildi----

Lübnan'da bankalardan 4 milyar dolar çekildi

Lübnan'da bankalardan 4 milyar dolar çekildi
02 Aralık 2019 - 12:13 www.finansgundem.com

Lübnan'da eylül ayından bu yana bankalardan 4 milyar dolar çekildi

Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mansur Battiş, eylül ayından bu yana ülkedeki bankalardan yaklaşık 4 milyar dolar çekildiğini söyledi.

Lübnan El-Cedid televizyonuna yaptığı açıklamada Battiş, ekonomideki belirsizlik ve ulusal para biriminin ABD doları karşısında değer kaybetmesi nedeniyle mevduat sahiplerinin endişe yaşadığını belirtti.

Battiş, Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Salameh'den aldığı bilgiye göre, halkın "eylül ayından bu yana banka hesaplarından yaklaşık 4 milyar dolar çektiğini" aktardı.

Ülkede 1 ABD doları Merkez Bankası'nda 1507 Lübnan lirasıyken, karaborsada ise 2 bin 200 Lübnan lirasına kadar çıkabiliyor.

Lübnan'da hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak 17 Ekim'de başlayan protestolar, kısa sürede ülke geneline yayılmıştı. Son dönemde büyük ekonomik kriz yaşanan Lübnan'da, Maliye Bakanlığının mayıs ayında yayımlanan raporuna göre, 2019'un ilk çeyreği itibarıyla kamu borcu 86,2 milyar dolara ulaştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)