BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan Merkez Bankası Başkanı'na yolsuzluk suçlamaması----

Lübnan Merkez Bankası Başkanı'na yolsuzluk suçlamaması

Lübnan Merkez Bankası Başkanı'na yolsuzluk suçlamaması
23 Şubat 2023 - 18:52 www.finansgundem.com

Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame ile kardeşi hakkında "zimmete para geçirdikleri ve kara para akladıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, Beyrut'taki Temyiz Mahkemesi Kamu Avukatı Yargıç Raca Hamuş, Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame ile kardeşi Raca Selame ve sekreteri Mariyana Huvayek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberde, söz konusu kişiler hakkında "zimmete para geçirme ve kara para aklama" suçlamasında bulunan Hamuş'un, dava açılması talebiyle suç duyurusu dilekçesini Beyrut Temyiz Mahkemesi Soruşturma Savcısı Şarbel Ebu Semra'ya gönderdiği belirtildi.

Cebel Lübnan Mahkemesi Başsavcısı Gada Avn, 17 Mart 2022'de, Raca Selame hakkında tutuklama kararı vermişti.

Raca Selame, iki aylık tutukluluğun ardından 3,7 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Selame hakkındaki yolsuzluk suçlamaları

Lübnan Merkez Bankası Başkanı Selame hakkında ilk olarak, Ocak 2021'de İsviçre'deki adli merciler tarafından "zimmete para geçirme, kara para aklama ve yolsuzluk" gibi suçlamalarla dava açılmıştı.

İsviçre Başsavcılığı, Selame'nin kardeşi Raca Selame'ye ait Forry Şirketi'nin, Lübnan Merkez Bankası'na ait eurobond ve hazine bonoları satışından 2002'den 2014'e kadar 326 milyon dolar ücret ve komisyon aldığını bildirmişti.

Lübnan Başsavcılığı ise Nisan 2021'de İsviçre'nin soruşturma talebi için Lübnan'dan yardım istemesi üzerine Selame hakkında dava açmıştı.

Selame, 17 Kasım 2021'de tüm yatırımlar ve para transferlerine ilişkin belgeleri bir şirketin denetlediğini ve bunları adli mercilere teslim edeceğini duyurmuştu.

Cebel Lübnan Mahkemesi Başsavcısı Gada Avn, 11 Ocak 2022'de, Riyad Selame hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini açıklamış, 19 Şubat'ta 2022'de de Selame'nin ikamet ettiği Lübnan'ın Metn bölgesindeki taşınır ve taşınmaz varlıklarının dondurulmasına karar vermişti.

Selame hakkındaki iddiaların soruşturulması için 17 Ocak'ta Avrupalı adli bir heyet Beyrut'a gelip dosyaya ilişkin bazı tanıkları dinlemişti.

Lübnan para biriminde devalüasyon kesinleşti

 

Lübnan'da merkez bankasına protesto

 

Lübnan'da mali kayıp 72 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)