BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan istihbaratı MİT'le temasta----

Lübnan istihbaratı MİT'le temasta

Lübnan istihbaratı MİT'le temasta
18 Ekim 2013 - 20:24 www.finansgundem.com

Her şey Şam’daki görüşmeye bağlı

Berrut’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın serbest bırakılması için dün İstanbul’a gelen, bugün de İstanbul’dan Şam’a giden Lübnan istihbaratının başı Genel Güvenlik Müdürü Abbas İbrahim’in yürüttüğü mekik diplomasisinin ayrıntıları belli oldu.
Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, İbrahim MİT ve diğer ilgili birim yetkilileriyle yaptığı görüşmede, Türk pilotlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu yineleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İbrahim, Suriye’de kaçırılmış 9 Lübnanlı Şii hacının serbest bırakılması durumunda THY pilotlarının da serbest kalacağını düşündüğünü, bundan dolayı Türk tarafının bu konudaki çabalarını öğrenmeye çalıştı.
PAZARLIK YOK
Türk yetkililer, Suriye’de kaçırılan Şii hacılarla THY pilotları arasında bir bağlantı kurulması ve bunun üzerinden pazarlık yürütülmesini hiç bir şekilde kabul edilmeyeceğini net bir şekilde İbrahim’e ilettiler. Ankara, pazarlık anlayışını, “Konuyla ilgili hiç bir ilgimiz yok. Eğer bu pazarlığa girilirse, sanki Şii hacıların kaçırılışında Türkiye’nin parmağı varmış gibi bir algı ortaya çıkar ki, böyle bir şey söz konusu değil. Ayrıca bu pazarlık, bölgedeki Türk vatandaşlarının önüne gelen gruplar tarafından kaçırılmasının yolunu açar” gerekçeleriyle kabul etmiyor.
NEDEN ŞAM?
İbrahim’in İstanbul’dan Şam’a gitmesinin nedeni ise Lübnanlı Şiileri kaçıran Suriyeli muhaliflerin, daha önceden hacıların serbest bırakılmasına karşılık Esad yönetiminden aralarında çok sayıda kadının da bulunduğu tutuklu yaklaşık 200’e yakın muhalifi serbest bırakmasını talep etmeleri. Türk kaynaklara göre bu konuda anlaşma sağlanacakken, son anda rejim bundan vazgeçti. İbrahim, tutuklu muhalifleri serbest bırakması için Esad yönetimini yeniden ikna amacıyla Şam’a gitti. Eğer Suriye’de Esad yönetimi ile muhalifler arasında bir anlaşmaya varılırsa, Lübnanlı Şii hacılar serbest kalacağı için Beyrut’ta 9 Ağustos’tan bu yana tutsak olan THY pilotlarının özgürlüklerine kavuşmalarının önündeki engel de ortadan kalkacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)