BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan, İsrail’den doğalgaz ithal etmeyecek----

Lübnan, İsrail’den doğalgaz ithal etmeyecek

Lübnan, İsrail’den doğalgaz ithal etmeyecek
17 Ocak 2022 - 09:37 www.finansgundem.com

Lübnan Enerji ve Su Bakanlığı, İsrail medyasında yer alan ‘ABD’nin aracılığıyla İsrail’den Lübnan’a doğalgaz tedarik edilmesini öngören bir anlaşmaya varıldığına’ ilişkin haberleri reddetti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya göre, Bakanlığın açıklamasında, “Lübnan hükümeti ile kardeş Mısır hükümeti arasında üzerinde çalışılan doğalgaz tedarik anlaşması, doğalgazın, Lübnan’a sağlayacağının yüz katından fazlasını ülke içinde tüketen Mısır’dan gelmesi gerektiğini açık ve net bir şekilde öngörüyor. Dolayısıyla Mısır üretiminin küçük bir kısmını Lübnan’a sağlayacak” denildi. Açıklamada, İsrail’den doğalgaz ithal edileceğine ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğunun da altı çizildi.

İsrail medyasında yer alan haberlerde, Ürdün’ün boru hattıyla Suriye’ye ve oradan Lübnan’a tedarik edeceği doğalgazın İsrail’den geleceği iddia edilmişti.

Haberlerde, bu anlaşma ile ABD’nin bu doğalgaz tedariğini, Beşşar Esed hükümetiyle işbirliği yapan kişi ve kuruluşları hedef alan Sezar Yasası uyarınca Suriye’ye uyguladığı yaptırımlardan muaf tutmayı kabul ettiği de öne sürülmüştü.

Lübnan, ABD'nin yaptırımlarından muaf tutulacak

 

İsrail'in 'el tetikte' politikası kendi askerlerini birbirine vurdurdu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)