BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLordstown Motors iflasa gidiyor----

Lordstown Motors iflasa gidiyor

Lordstown Motors iflasa gidiyor
15 Haziran 2021 - 07:28 www.finansgundem.com

Lordstown Motors'un iflas edebileceği uyarılarının ardından şirketteki CEO ve CFO istifa etti. Hisselerde de ciddi düşüş yaşandı

Lordstown Motors için haberler giderek kötüleşiyor. Sorunlarla boğuşan elektrikli otomobil üreticisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, CEO'su ve baş finans yetkilisinin, şirketin iflas edebileceği uyarısından sadece bir hafta sonra istifa ettiğini söyledi.

CEO Steve Burns ve CFO Julio Rodriguez’in ayrılıkları hemen işleme alındı ancak uygun kalıcı bir aday bulunana kadar onların yerine gelen isimler geçici olarak görevde olacak.

Dev şirkette skandal bitmiyor 10 milyon dolar ceza kesildiDev şirkette skandal bitmiyor! 10 milyon dolar ceza kesildi
Lordstown’un Baş Bağımsız Direktörü Angela Strand, yönetici başkan olarak atandı ve kuruluşun geçişini denetleyecek. Geçici CFO ise Becky Roof.

HİSSELERİ TEPETAKLAK

Lordstown'un hisseleri, haberlerin duyulmasının ardından ilk işlemlerinde yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. Geçen yıl özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) ile birleşerek halka açılan şirket, elektrikli pikap üretimini artırmak için mücadele ettiğinden, hisse senedi 2021'de Pazartesi günkü haberlerden önce şimdiye kadar yüzde 40'tan fazla düştü.

Yıllık bir raporda şirket, bir önceki çeyrekte 125,2 milyon dolar net zarar açıkladıktan sonra 31 Mart itibariyle elinde 259,7 milyon dolar nakit olduğunu söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)