BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLondra’nın fintek patlamasının bedelini kim ödüyor?----

Londra’nın fintek patlamasının bedelini kim ödüyor?

Londra’nın fintek patlamasının bedelini kim ödüyor?
02 Şubat 2022 - 15:54 www.finansgundem.com

İngiltere Brexit sonrasında finans sektörünü güçlendirmek için fintek şirketlerinin yükselişini destekledi. Ancak fintek patlaması yaratan bu hamleler, şimdi finans sektöründe bazı etkilere neden oluyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yıllardır diğer ülkelerin finansal düzenleyicilerine örnek oluşturan İngiltere düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) finansal teknoloji ve inovasyon konusundaki tavrını değiştirme konusunda soru işaretleriyle mücadele ediyor. FCA uzun süredir fintek patlamasını benimsemesi nedeniyle tüm dünyanın düzenleyicileri için bir öncü rolü oynuyordu. İngiltere hükümeti ise İngiltere’yi Brexit sonrası fintek şirketleri için bir büyüme alanı olarak konumlandırma hedefi için FCA’nın desteğine ihtiyaç duyuyor.

Düzenleme uzmanları ise FCA’nın rehberliğinin Londra’ya yeni inovasyonlar için cesaret verme konusunda yeterince açık olup olmadığını sorguluyor. FN London’ın haberine göre FCA daha önce uyum konusunda gayrı resmi bir yol izlemiş olsa da, pazarın geri kalanı düzenleyicilerin beklentileri konusunda açıkça belirtilmiş kurallardan yoksun kaldı. Bu nedenle yeni gelişmeler ve yeni kurulan fintek şirketleri, daha uzun süredir pazarda olan rakiplerine kıyasla daha az bilgi sahibi oldu. Bu durum ise uzmanlara göre oldukça tehlikeli. Çünkü belirsizlik inovasyon hedeflerini engelleyebiliyor.

Hükümet Brexit sonrasında İngiltere’yi bir inovasyon merkezi haline getirme yönünde kazandığı özgürlüğü kullanmayı hedefliyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 31 Ocak tarihinde hazırlanan bir raporda inovasyon kelimesi 79 kez kullanıldı. Bir bölüm ise büyümeyi destekleyici düzenlemelerin gerekliliğine odaklandı.

Raporda, “şirketlerle işbirliği içinde ve başarılı bir şekilde uygulandığında düzenlemeler ekonomik büyümeyi destekleyebilir ve yeni pazarların oluşmasını sağlayabilir” dendi. Ancak uzmanlar kilit bir sorunun cevapsız kaldığını düşünüyor: FCA fintek şirketlerinden ne bekliyor ve hangi inovasyonlar düzenleyiciler tarafından kabul görmeyecek? Bazı uzmanlar bu sorulara cevap verebilecek kişiler FCA’nın girişimlerinde yer alan şirketler. Finansal Teknoloji Araştırma Merkezi Direktörü Ian McKenna, “ilk iki fonlama turunun ardından, bu sürece katılan şirketler hızlı bir şekilde bilgiye erişim sağlayabiliyor ve FCA’nın olumlu tutumuyla karşılaşıyor” dedi.

Devamında, “gerçekte ise bu durum finans sektörünü olumsuz etkiliyor” ifadesini kullandı. FCA’nın bu fon ve ödenek turlarındaki gelişmeleri erken dönemde düzenli olarak paylaşması gerektiğini söyledi.

Varlık yönetimi ve yatırım platformlarına danışmanlık hizmeti veren Lang Cat Danışmanlık Direktörü Mike Barrett, “Sandbox isimli bu destek fonlarının pazarın geri kalanına bedel ödettiği yönündeki düşünceler yükselişte” dedi. Devamında, “Sandbox programına katılan ve düzenleyiciyle ilişki kuran iyi çocuklar hiçbir zaman sorun olmayacak. Düzenleyicinin, alanı dışında faaliyet gösterenlere ve düzenlemeleri umursamayanlara odaklanması lazım” ifadelerini kullandı.

Sandbox programına katılan şirketler düzenleyicinin tavrı konusunda daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı kazansa da, uyum süreçleri konusunda bilgi sahibi olmak başarıyı garantilemiyor.

AB Komisyonu'ndan yeşil yatırım duyurusu

 

Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik çalışmalarına global tescil

 

Metaverse gayrimenkul satışları 500 milyon doları aştI

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)