BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLondralı bankacılar ikinci karantina için ne dedi?----

Londralı bankacılar ikinci karantina için ne dedi?

Londralı bankacılar ikinci karantina için ne dedi?
03 Kasım 2020 - 13:45 www.finansgundem.com

İngiltere bankaları bir kez daha karantina sürecine girmeye hazırlanıyor. Londra finans merkezinin bu sürece nasıl cevap vereceği de ayrı bir merak konusu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere artan korona virüs vakaları nedeniyle perşembe günü yeni bir karantina sürecine girmeye hazırlanıyor. Bankacıların ve borsacıların korona virüs kısıtlamalarının hafifletilmesiyle ofislerine dönmeye çabalamalarından aylar sonra Londra finans merkezi çalışanları yeniden eve kapanacak. Finans firmaları yeniden evde çalışma planlarını uygulamaya sokacak.

Financial News’in haberine göre Londra bankaları perşembe gününden itibaren ofislerinde sadece kritik personellerini bulunduracaklar. Bu bankaların ticaret birimlerinde işlemlerin devam edeceği fakat bankacıların ve destek elemanlarının evlerinde Zoom uygulaması üzerinden toplantı yapacakları yeni bir dönemi işaret ediyor.

İngiltere'de karantina ilan edildi

Goldman Sachs ve Deutsche Bank yöneticileri 1 Kasım tarihinde çalışanlarına yaptığı duyuruda ofislerdeki çalışanların sayısını düşürmelerini ve sadece gerekli görülen çalışanların gelmesi gerektiğini belirtti.

Deutsche Bank’ın İngiltere CEO’su Tiina Lee’nin imzası bulunan duyuru yazısında “Şu anda zamanını ofiste geçiren çalışanların büyük bir çoğunluğundan evden çalışması istenecek” ifadelerine yer verildi. UBS geçtiğimiz gün personeline yaptığı açıklamada ofiste çalışmasına onay verilen bazı personellerin uzaktan çalışmaya geçirileceği bildirildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 31 Ekim’de yaptığı açıklamada 5 Kasım’da ülke çapında bir karantinaya geri dönmeye hazırlandıklarını belirtmişti. İngiliz Hükümeti mevcut karantina kısıtlamalarının 2 Aralık’ ta sona ermesinin planlandığını açıklamasına rağmen birçok banka ofise dönüş planlarını ucu açık olmak üzere askıya aldı.

İsmini vermek istemeyen bir Avrupa bankası anlaşma bankacısı konuya ilişkin, “En erken marttan önce ofise dönüşü beklemiyorum. Vaka sayıları önemli derecede düşmeden fazla sayıda insanın toplu taşıma araçlarına dönmesi güvenli görülmüyor” ifadelerine yer verdi.

Bir ABD yatırım bankasında çalışan başka bir anlaşma uzmanı bankacı ise karantina kararına ilişkin, “Konuyla ilgili çok fazla karışıklık mevcut. Bu kararın aslında çok fazla şeyi değiştireceğinden emin değilim” dedi.

Başka bir Avrupa bankasının ticaret biriminde çalışan bir bankacı, “Bazı şeyler değişmiş olabilir ama biz şimdilik eskisi gibi devam ediyoruz. Kanarya Rıhtımı’nda (Canary Wharf) her yer kapalı olacak. Perşembe oraya gitmek gerçekten insan ruhunu zedeleyecek bir şey olacak” ifadelerine yer verdi.

İngiltere’de marketlerde yeniden panik alımı

 

Alman Borsası, Londra pazarını kapmak için teşvik veriyor

 

De La Rue İngiltere’ye 3 yıl daha para basacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)