BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLondra'da neredeyse satılacak olan heykel ülkesine iade edildi----

Londra'da neredeyse satılacak olan heykel ülkesine iade edildi

Londra'da neredeyse satılacak olan heykel ülkesine iade edildi
08 Aralık 2021 - 09:39 www.finansgundem.com

Yaklaşık 40 yıl önce Hindistan'dan çalınan kadim Hindu tanrıçası heykeli nihayet ülkesine iade ediliyor

CNN'in haberine göre keçi başlı yogini heykeli Ekim 2021'de Londra'da yeniden bulundu ve az kalsın Sotheby's onu açık artırmayla satacaktı. Uzmanlar, 1988'e ait katalogda listelenen heykelin açık artırma değerinin 1,4 milyon rupiye (yaklaşık 256 bin TL) kadar çıktığını fakat daha sonra "satıştan çekildiğini" söyledi.

Hindistan'ın çalınan mirasının izini sürmek istediklerini söyleyen sanat meraklılarının oluşturduğu India Pride Project girişiminin kurucu ortağı Vijay Kumar, "Bu hiçbir zaman araştırılmadı" dedi.

Sotheby's'in CNN'e yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Söz konusu olay neredeyse çeyrek yüzyıl önce meydana geldiği iddia edilen bir şeyle ilgili. Sotheby's sektördeki en yüksek standartlara bağlıdır. En yüksek iş bütünlüğüyle hareket etmemizi sağlaması için dışarıdan yetkililerle yakından çalışan birinci sınıf bir uyum ekibinin desteğini alır."

Çok değerli heykeli ilk kez, kayıp sanat eserlerinin takibi ve bulunmasında uzmanlaşmış Art Recovery International adlı şirketin sahibi, avukat Christopher Marinello yeniden keşfetmişti. Marinello, Birleşik Krallık'ta ismini vermediği bir dulun aralarında heykelin de bulunduğu ev eşyalarını satma teklifiyle, yogini figürüyle ilk kez karşılaştığını yayın kuruluşuna söyledi. Marinello nesnenin "tehlike işareti verdiğini" ve heykelin çalıntı olmasına dair dulun "hiçbir fikrinin olmadığını" ekledi. Avukat heykelin kökenini belirlemek için Kumar'la temasa geçtiğinde heykelin gerçekten Hindistan'dan çalındığını doğruladı.

Çok nadir bir ikona

Kar amacı gütmeyen girişimiyle yağmalanan kültürel nesnelere dair farkındalık yaratan Kumar, CNN'e heykelin 1978 ile 1982 arasında Uttar Pradeş'teki bir köyden alınıp götürülen daha geniş bir yogini figürleri koleksiyonunun parçası olduğunu söyledi. Kumar keçi başlı tanrıça heykelinin "çok nadir bir ikona" olduğunu ekledi.

Hindistan Yüksek Komiserliği, Hindistan Arkeolojik Araştırması, ülkenin Gelir İstihbarat Müdürlüğü ve Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'nın yardımıyla Kumar ve Marinello heykelin Hindistan'a iade edilmesi sürecini başlattı.

Fransa 26 tarihi eseri Benin'e iade etti

 

Zonguldak'da 864 parça tarihi eser ele geçirildi

 

Hinduların 300 yıllık değişmeyen geleneği

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)