BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLondra'da konut korkusu----

Londra'da konut korkusu

Londra'da konut korkusu
22 Ekim 2013 - 08:29 www.finansgundem.com

Londra'da konut fiyatlarındaki artış balon korkularını körüklüyor

Londra'da konut satıcıları ekim ayının ilk haftalarında satış fiyatlarını yüzde 10 oranında artırdı. Yabancı alıcıların yoğun bir şekilde piyasada bulunmaları konut fiyatlarını yukarı çekerken, sektörde yeni bir varlık balonu oluşabileceği korkuları körüklendi.
 
Başkent'in konut fiyatlarındaki bu yüksek artış ayrıca politika belirleyicilerinin pek çok vatandaşın piyasa dışına itildiği korkuları taşımasıne neden oldu.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, konuya ilişkin açıklamasında "Bu fenomen, insanların kendilerinin ve anne babalarının doğup büyüdükleri topraklarda yaşamaya güç yetiremeyecekleri ve kendi
çocuklarının Londra'da ev alamayacaklarını düşünmelerine ve bu yüzden kızmalarına neden oluyor." dedi. 

Online emlakçılık sitesi Rightmove'da yer alan konut fiyatları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 50484 sterlin artışla 544,232 sterlin seviyesine ulaştı. İngiltere ve Galler bölgesinin diğer alanlarında ise konut fiyatları ortalama yüzde 1 ila yüzde 4 arasında bir artış gösterdi.

Royal Institution of Chartered Surveyors tarafından düzenlenen anketin bugün açıklanan sonuçları ise İngiltere'de konut inşaatlarının yükselişe geçmeye başladığını gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)