BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLondra'da finans çalışanı işsiz kalmıyor----

Londra'da finans çalışanı işsiz kalmıyor

Londra'da finans çalışanı işsiz kalmıyor
11 Şubat 2013 - 19:55 www.finansgundem.com

Londra'nın finans sektöründe istihdam ihtiyacı aylık bazda Ocak ayında yüzde 76 büyüdü

Londra'da gerçekleştirilen bir ankete göre şehrin mali hizmet sektöründeki istihdam oranı firmaların kara para aklama aktivitelerini incelemeleri için yeni çalışanlar işe almasıyla Ocak ayında yüzde 76'lık bir artış gösterdi.
İşe alım danışmanlığı firması Morgan McKinley'den bugün yapılan açıklamaya göre Londra'nın ana finansal bölgesi olarak bilinen City ve diğer bölgelerdeki istihdam ihtiyacı Ocak ayında 1,323'ten 2,331'e tırmandı. Buna rağmen bu rakamlar yıllık bazda karşılaştırıldığında yüzde 18 aşağıda kaldı.
Morgan McKinley Financial Services operasyon direktörü Hakan Enver, "İstihdam piyasasının en yoğun olduğu yer regülasyon değişimlerine uyum sağlama alanında olmaya devam ediyor. Bu yöndeki istihdam, küresel sosyoekonomik problemlere bağlı bazı yüksek seviyeli olayların ortaya çıkmasının ardından kara para aklama ve mali suçlara karşı oluşturuldu" dedi.
Bazı regülasyon skandallarının ardından Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa'da bir çok tahvil firması yasalara uyum yapılanmalarını iyileştirmeleri için baskı altına alındı. Avrupa'nın piyasa değeri bakımından en büyük bankası HSBC Holdings Plc., Aralık ayında kara para aklamaktan dolayı regülatörler tarafından gerçekleştirilen soruşturma konusunda 1.9 milyar dolara anlaşmaya varmıştı. Londra merkezli Standard Chartered Plc de Aralık ayında ABD'nin İran'a olan yaptırımlarını deldiği için 327 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)