BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLondra’da büyütün İstanbul’a getirin----

Londra’da büyütün İstanbul’a getirin

Londra’da büyütün İstanbul’a getirin
10 Nisan 2019 - 08:50 www.finansgundem.com

Türk bankalarının altyapısının çok güçlü olduğunu söyleyen Londra Finans Merkezi’nin Başkanı Estlin, finans teknolojileri alanında Türkiye ile kuluçka merkezi konusunda işbirliği yapılabileceğini söyledi.

İngiltere'nin finans merkezi City of London'ın başında bulunan Lord Mayor Peter Estlin, Londra'nın finanstaki değişimini, fintechler konusunda nasıl bir merkez haline geldiğini ve Türkiye ile işbirliklerini Sabah'tan Barış Ergin'e anlattı. anlattı. Türkiye'de gelişmiş bankacılık sistemi ve özellikle mobil teknolojiye yatkın bir nüfus olduğunu belirten Estlin, "Londra'da biz bir ekosistem yarattık. 77 bin kişilik fintech istihdamı var. 50 bini de Londra'da. 7 milyar pound bir ekonomi söz konusu. Bunun 1.8 milyar poundu da yurtdışından geliyor. Çalışanların da yüzde 42'si yabancı. Türkiye ve İstanbul ile nasıl işbirlikleri yaparız diye sahada araştırmalar yapıyoruz. Birçok ülke yarattığımız uzmanlıktan faydalanıyor" dedi.

BANKACILIK ÇOK GÜÇLÜ

Türkiye'nin büyük ve gelişmiş bir bankacılık altyapısısı olduğunu belirten Estlin, "Bugün sabah üç firma ile görüştük. İş dünyası örgütleri ile de konuşuyoruz. Londra'da kuluçka aşamasında yatırım yapıp, orada gelişip daha sonra Türkiye'ye getirme gibi bir plan olabilir. Bunun dışında bankaların da geliştirmek istedikleri alanlar olursa Londra'dan yetenek çekebilirler. Çinliler bunu yapıyor. Türkiye'de de yatırım yapıp İngiltere ile işbirliği yapmak mümkün" dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ AVRUPA'DAN DAHA HIZLI

Peter Estlin, "13'üncü büyük ekonomi olan Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" dedi. Türkiye'nin potansiyeline vurgu yapan Estlin, regülasyon konusunda Londra'da tüm teknoloji şirketlerini bir araya getiren bir yapı olduğunu belirterek, "Biz fintech (finansal teknoloji), regtech (düzenleme teknolojileri) , insurtech (sigorta teknolojileri) gibi tüm teknolojiyle ilgili olan tüm sektörleri bu regülatörle denetliyoruz. Bu yapı da firmaların regülasyon ile birlikte gelişmesini sağlıyor" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)