BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Londra'da BBC protestosu----

​Londra'da BBC protestosu

​Londra'da BBC protestosu
09 Ağustos 2014 - 18:20 www.finansgundem.com

İsrail'in Gazze saldırıları, Londra'ya gelen onbinlerce kişi tarafından protesto edildi

İsrail'in Gazze saldırıları, İngiliz yayın kurumu BBC'nin önünde toplanan ve Birleşik Krallık genelinden başkent Londra'ya gelen onbinlerce kişi tarafından protesto edildi.

"BBC sessizliğine son ver", "Filistin için adalet", "Özgür Filistin", "İsrail terör devleti", "Gazze'deki soykırıma ve işgale son verin", "Hepimiz Filistinliyiz" gibi sloganlar atan ve pankartlar ile Filistin bayrakları taşıyan protestocular, İngiltere'nin İsrail'e silah ihracatına son vermesi çağrısında bulundular. Türk vatandaşlarının da katıldığı protestoda, yer yer Türk bayrakları taşındı. 

Protestoya katılan Colin Bex isimli İngiliz vatandaşı AA'ya yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da yaşananların savaş suçu olduğunu ve bu suçun İngiltere ve ABD tarafından desteklendiğini belirtti. "Tony Blair'in, Bush'un Irak'ın yasadışı işgaline destek vermesinden bu yana İngiliz olduğum için utanıyorum. Gazze'de olanlar İngiltere'nin dünyanın istikrarsızlaşması konusundaki bir başka çabasıdır" dedi. BBC'nin çok uzun süredir doğruları yansıtmadığının bilindiğini dile getiren Bex, BBC'nin Gazze konusunda da aynı şeyi yapmaya devam ettiğini ifade etti. 

Protestoya Bristol şehrinden gelen bir diğer İngiliz vatandaşı Philip McCowall da Gazze'de korkunç suçların işlendiğini ve insanların katledildiğini kaydederek, "BBC, yıllardır siyonizm yanlısı ve tek taraflı yayınlar yapıyor. BBC'de çalışan çok sayıda Siyonist var. Filistinliler için 'öldü' diyen BBC, İsrailliler için 'öldürüldü' ifadesini kullanıyor. BBC ayrıca, İsrail'in görüşlerini daha fazla yansıtmaya dikkat ediyor" diye konuştu. 

Protestocuların ABD'nin Londra Büyükelçilği'nin önünden geçerken yuhalamaları ve "Yazıklar olsun ABD ve Obama" şeklinde sloganlar atmaları dikkati çekti. Olaysız geçen protesto Hyde Park'ta son buldu. 

Protestoya, "Palestine Solidarity Campaign", "Stop the War Coalition", "Friends of Al Aqsa" gibi İngiltere'de bulunan çok sayıda Filistin destekçisi ve savaş karşıtı kuruluş katıldı. İsrail'in Gazze saldırılarına başlamasından bu yana başkent Londra başta olmak üzere Birleşik Krallık genelinde çok sayıda protesto yapıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)