BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLondra sulara gömülebilir----

Londra sulara gömülebilir

Londra sulara gömülebilir
05 Ekim 2018 - 10:23 www.finansgundem.com

Yeni yayınlanan bir rapora göre Londra, Şangay ve Houston gibi büyük kentler, küresel ısınma sebebiyle yükselen deniz suyu seviyesine bağlı olarak sular altında kalabilir

Küresel ısınmanın etkileri dev şehirleri su altında bırakabilir. Christian Aid adlı organizasyon tarafından yayınlanan küresel ısınma raporu, Londra, Şangay ve Houston gibi büyük şehirlerin, yükselen su seviyesi sebebiyle batabileceğini ortaya koydu.

Su altında kalma riski olan kentleri mercek altına alan rapor deniz seviyesinin 40 cm yükselmesi ve küresel ısınmanın 1.5 C'yi aşması durumunda gezegeni bekleyen değişimlere dikkat çekiyor.

Yayınlanan raporda İngiltere'nin başkenti Londra'nın çökme sorununun, son buz çağında İskoçya topraklarını baskılayan buzullar ile bağlantılı olduğu belirtiliyor. Buz Çağı'nın ardından adanın güney tarafını yukarı kaldıran buzulların eridiği ve bu sebeple batma-çökme denkleminin tersine döndüğü vurgusu yapılıyor.

ABD'nin Teksas eyaletinde yer alan Houston kentinin, yer altı suyunu nüfus ve gaz tedarikçileri için kullanması sebebiyle de sel riskine karşı zayıf olduğu belirtiliyor. Raporda ayrıca yükselen deniz seviyesinin ve sayısı artan kasırgaların, mevcut sorunların üzerine yenilerini ekleyeceği yer alıyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yönetim, kentin önümüzdeki 15 yıl içinde sular altında kalabileceği tehlikesini göz önüne alarak üç yıl önce bir rapor yayınlamıştı.

Çin'in büyük kentlerinden Şangay'da da, kentin sular altında kalması tehlikesine karşı bazı önlemler alınıyor.

Filipinler'in başkenti Manila, Endonezya'nın başkenti Cakarta, Nijerya'nın başkenti Lagos ve Bangladeş'in başkenti Dakka da çökme, yer altı sularının azalması, kanalizasyon sisteminin yetersiz olması, binaların ağırlığı, sel riski gibi sorunlarla mücadele ediyor.

Raporu kaleme alan Dr Kat Kramer, iklim değişikliğinin tehdit artırıcı bir unsur olmaya başlaması durumunda nelere yol açacağını görmeye başladıklarını, küresel ölçekte ortalama ısının 1 C arttığını ve artışın 1.5 C'yi geçmesi durumunda neler olup biteceğinin resmini ortaya çıkardıklarını söylüyor.

Kramer, Dünya'nın şu an için 3 C gibi tehlikeli artış sürecinde olduğunu ve bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda denize kıyısı olan yerlerde yaşayan milyonlarca insanın korkunç sonuçlarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)