BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLondra Köprüsünde silah sesleri: Bir terörist öldürüldü----

Londra Köprüsünde silah sesleri: Bir terörist öldürüldü

Londra Köprüsünde silah sesleri: Bir terörist öldürüldü
29 Kasım 2019 - 19:06 www.finansgundem.com

Londra Köprüsü’ndeki saldırı, ‘terör olayı’ olarak duyuruldu; polis saldırganı öldürdü

Britanya’nın başkenti Londra’nın simge yapılarından, kentle aynı adı taşıyan köprüden yükselen silah seslerinin ‘terör olayı’ olduğu kesinleşti. Britanya polisi, olayın ‘terör saldırısı’ olduğunu ve saldırganın vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada ayrıca saldırganın ‘canlı bomba yeleği süsü verilmiş bir düzeneği üzerinde taşıdığının düşünüldüğü’ de kaydedildi. Polis açıklamasına göre olayda ‘birkaç kişi’ de yaralandı. Yaralı sayısı açıklanmadı, ancak, Londra Belediye Başkanı Sadik Khan yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu söyledi.

Britanya polisi, yerel saate göre 13:58’de bir bıçaklama olayı ihbarı yapıldığını ve bu nedenle Londra Köprüsü’ne çağrıldıklarını açıkladı. BBC’den John McManus, köprüden geçtiği sırada bir grup adamın kavga ettiğine tanık olduğunu, bir grubun bir kişiye saldırdığını, polis olay yerine ulaştığında ise silah kullanıldığını söyledi. “Bu adama ateş edildi” diyen McManus, bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Görgü tanığı Amanda Hunter da üç polis memurunun bir adamın üzerine doğru yöneldiğini ve sonrasında bu kişiyi vurduklarını anlattı. Hunter, “Adamın elinde bir şey vardı ama ne olduğunu net olarak göremedim” dedi.

Köprüde yatay olarak durarak iki şeridi kapatan beyaz bir kamyon dikkati çekti ancak olayla ilgisi olup olmadığı netleşmedi. Yaşananlar sırasında köprüde olanlar büyük panik yaşadı; çoğu kişi yere yatarak can güvenliğini sağladı.

Köprünün adını taşıyan metro istasyonu boşaltılırken köprü trafiğe kapatıldı.

Britanya Başbakanı Boris Johnson BBC’ye yaptığı açıklamada seçim kampanyasına ara verdiğini söyledi.

Şüpheliye önce sivillerin müdahale ettiğini söyleyen Johnson, “Bu saldırılara karışan herkes yakalanacak ve adalet önüne çıkarılacak” dedi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan ise olayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Olayda ciddi şekilde yaralananlar var. Halk nefes kesen bir kahramanlık sergiledi. Münferit bir olay gibi görünüyor. Aranan başka bir şüpheli yok. Terör karşısında kararlıyız, bölünmeyeceğiz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)