BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLondra finanstaki liderliğini korumak istiyor----

Londra finanstaki liderliğini korumak istiyor

Londra finanstaki liderliğini korumak istiyor
15 Eylül 2021 - 08:30 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası, bankaları Avrupa Birliği'nin euro türevleri takasını Londra'dan AB'ye kaydırma baskısı karşısında sakin kalmaya çağırdı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey bankaları, Avrupa Birliği'nin euro türevlerinin takasını Londra'dan AB içindeki finans merkezlerine kaydırma baskısı karşısında sakin olmaya çağırdı.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından bu yana AB, bankalardan euro türevlerinin takasının Londra'dan Frankfurt'a kaydırılmalarını istiyor. Şu ana kadar bankalar ve müşterileri takas işlemlerinin Londra'dan başka bir yere kaydırılmasına direnme konusunda birlikte hareket ediyorlar ve piyasaları bölmenin maliyetleri artıracağını savunuyorlar.

Bailey yaptığı açıklamada, bankaların euro pozisyonlarını verilen Haziran 2022 nihai tarihine kadar AB'ye kaydırmak yerine beklemeyi tercih ettiklerini belirterek, "Şu anda yapılacak doğru şey beklemek.
Pozisyonları kaydırmanın ve parçalamanın maliyeti çok büyük. Bankalar açısından beklemek mantıklı görünürken otoritelere düşen bu konuya çözüm bulmak" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)