BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLondra finans şirketlerinde gergin Brexit bekleyişi----

Londra finans şirketlerinde gergin Brexit bekleyişi

Londra finans şirketlerinde gergin Brexit bekleyişi
07 Temmuz 2020 - 17:37 www.finansgundem.com

AB ile İngiltere arasında Brexit sonrası anlaşmanın bir türlü imzalanamaması Londra’da finans şirketlerinin kâbusu oldu. Şirketler 31 Aralık tarihinden itibaren bir anda Avrupa ticaretinden kopabilir

FINANSGUNDEM.COM- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği ile İngiltere arasında geçen hafta gerçekleşen görüşmelerde Brexit sonrası ticaret anlaşmasına dair bir sonuç çıkmaması Londra’daki finans şirketlerindeki korkunun artmasına sebep oluyor.

Brexit sonrası sürecin 31 Aralık tarihnde bitecek olması baskıyı arttırırken İngiltere’de finans şirketi patronları mevzuat konusunda savaş vermeye hazırlanıyor.

Citigruoup’un Piyasa ve Mevzuat İstihbarat Başkanı Sean Tuffy, Financial News’e verdiği röportajda görüşmelerin kilitlenmesi sonucunda “Brexit’in anlaşmasız gerçekleşmesi riski arttı” ifadelerini kullanıyor. Tuffy İngiltere’deki Finans şirketlerinin AB’ye erişim sorununa ilişkin, “Firmalar büyük olasılıkla acil durum planlarını gündeme getirecekler ve sınırlı denklik olan ya da denklik olmayan bir varsayım üzerinden faaliyet gösterecekler” dedi.

Avrupa Birliği'nin Baş Brexit Müzakerecisi Michel Barnier 30 Haziran'da yaptığı açıklamada, İngiltere'nin AB'den ayrıldıktan sonra Londra'nın finans bölgesi için Avrupa pazarlarına erişimi yumuşatma hedefini "üye ülkelerin veya Avrupa Parlamentosu'nun kabul etmesinin hiçbir yolu olmadığını" söyledi. İngiltere'nin Baş Müzakerecisi David Frost da 2 Temmuz'da yaptığı açıklamada, iki taraf arasında "bir takım önemli konularda" "önemli farklılıklar" olduğunu söyledi.

Müzakereciler anlaşmaya varamazlarsa, Londra finans firmaları bir gecede Avrupa pazarlarına erişimlerini kaybedebilir ve Londra'dan AB müşterilerine hizmet veremeyecek duruma gelirler.

Özel sermaye şirketi Better Capital'in kurucusu Kıdemli Finans Yöneticisi Jon Moulton FN'ye verdiği demeçte, iki tarafın bu konuda iş birliği yapmaması halinde "öngörülemeyen mevzuat savaşlarının ortaya çıkabileceği ve çoğunlukla olumsuz etkilerin görüleceği yeni bir normalin oluşacağını" söyledi.

Anlaşmasız Brexit ihtimali arttı

Araştırma şirketi Findoutnow’ın yaptığı 100’den fazla üst düzey finans çalışanının katıldığı ankete göre katılımcıların %76’sı anlaşmasız Brexit için mümkün ya da oldukça mümkün cevabını veriyor.

Almanya’nın köklü bankası Berenberg’in analistleri yıl sonuna kadar Brexit anlaşmasına varılmasını beklemediklerini, 31 Aralık sonrası ani bir çöküşün engellenmesi için arabulucuların odak noktasının değişmesine de %60 ihtimal verdiklerini belirtiyorlar.

Standard Chartered’ın Avrupa ve Amerika Baş Ekonomisti Sarah Hewin yıl sonuna kadar bir anlaşmaya varılma ihtimalinin yarı yarıya olduğunu belirtiyor. Hewin “Finansal hizmetlerin denkliği konusunda anlaşmaya varmak ve geçiş dönemini uzatmak için son tarihler doldu. Kovid-19'un her iki tarafta siyasi ve bürokratik spektrumun büyük kısmını kapladığı bir dönemde, İngiltere-AB ticaret anlaşmasının yıl sonuna kadar ortaya çıkması için zaman kısıtlı” ifadelerini kullandı.

Dev sigorta şirketinin CEO’su Lloyd’a mı geçiyor?

 

İtalya’dan büyük kalkınma hamlesi

 

OECD'den korkutan işsizlik tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)