BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLondra finans merkezi yeniden hayalet şehre dönüşüyor----

Londra finans merkezi yeniden hayalet şehre dönüşüyor

Londra finans merkezi yeniden hayalet şehre dönüşüyor
13 Aralık 2021 - 15:23 www.finansgundem.com

Omikron varyantının yayılmasının ardından dev yatırım bankaları birer birer Londra merkezindeki çalışanlarını evden çalışma yöntemine geçiriyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021'in son haftalarında, büyük yatırım bankaları Omikron endişeleri nedeniyle personelinden evde çalışmalarını talep ediyor. Bu kararlar İngiltere finansının kalbi olan Londra’yı yeniden hayalet şehre çevirebilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Omikron varyantının yayılması nedeniyle İngiltere Hükümeti geçtiğimiz gün salgın önlemleri kılavuzunda değişikliğe giderek uygun olan insanların evlerinden çalışması tavsiyesinde bulundu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson Pazar günü konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ülkenin “Omikron tehlikesiyle” karşı karşıya olduğunu söyledi.

Financial News’in haberine göre ülkedeki finans devleri de hükümetin çağrılarına cevap vermeye başladı. Citigroup, Deutsche Bank, HSBC, JPMorgan ve UBS ofise dönüş planlarından geri dönen dev yatırım bankaları arasında bulunuyor.

Habere göre, Citigroup EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) CEO'su David Livingstone ve İngiltere Baş Ülke Sorumlusu James Bardrick'ten gelen bir notta, bankanın Londra personeline 13 Aralık'tan itibaren yapabiliyorlarsa evden çalışmalarını söyledi. ABD bankası, Ağustos ayından bu yana Canary Wharf genel merkezine 5 bin kadar kişinin geldiğini, ancak hükümetin yeni tavsiyelerine uyulduğunu açıkladı.

Notta, "Londra’daki çalışma alanlarımız, işlerini evden etkili bir şekilde yerine getiremeyeceğini düşünenler için tamamen açık kalacaktır" ifadesi de yer aldı.

HSBC de İngiltere’deki personelinden mümkün olduğunca görevlerini evlerinden yerine getirmelerini istediklerini doğruladı. İngiliz bankası, çalışanların salgın boyunca ofise geri dönmelerini istemekte çoğu rakipten daha temkinli davranmıştı. Ancak banka Eylül ayından bu yana Canary Wharf genel merkezindeki çalışan sayılarını artıyordu.

İngiltere genelinde geniş bir perakende ağına sahip olan banka, şube çalışanlarından işlerine devam etmelerini istedi. Ofise giden tüm çalışanların artık günlük olarak test yaptırması gerekiyor.

Habere göre, İsviçre bankası UBS Londra merkezli personeline, evden çalışabilenlerin 13 Aralık'tan itibaren işlerini buradan yapmaları gerektiğini söyledi.

Alman bankası Deutsche Bank da İngiltere’deki 8.000 çalışanının çoğunluğuna Pazartesi gününden itibaren işlerini evden yapmalarını söyledi. Ancak ticari bankacılık personeli ofise gitmeye devam edecek.

Dev ABD bankası JPMorgan İngiltere'deki personele bir not göndererek Londra'daki yaklaşık 12.000 personelinin çoğuna evde çalışmaya geri dönmelerini söyledi.

Bloomberg International’ın haberine göre, bağımsız yatırım bankası Jefferies, ay başından bu yana bankada 40 Kovid vakası görülmesinin ardından personelden tekrar evden çalışmalarını istedi.

FN haberinde, ismini vermek istemeyen kıdemli bir sözleşme bankacısı, İngiltere Hükümeti’nin alacağı herhangi bir yeni kısıtlama kararına karşı bankaların hazırlıklı olduğunu söyledi. Kıdemli bankacı, “Şimdi evden çalışma yöntemine doğru çalışma yöntemimizi hızlı bir şekilde tersine çevireceğiz. Evde çalışma sistemlerinin kurulumuna büyük yatırım yaptık, bu da bu maceraya başladığımız zamandan çok daha iyi hazırlandığımız anlamına geliyor. Çok daha dikkatli olmamız mantıklıdır” ifadelerine yer verdi.

Johnson: "Omikron dalgası geliyor"

 

UBS iş seyahatlerini durduruyor

 

Omikron varyantından Avrupa'da ilk ölüm

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)