BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLondra finans merkezi unvanını kaybedebilir----

Londra finans merkezi unvanını kaybedebilir

Londra finans merkezi unvanını kaybedebilir
07 Eylül 2021 - 16:36 www.finansgundem.com

İngiltere finansının en önemli lobi örgütlerinden birisi olan The City UK’den yapılan açıklamada Londra’nın finans merkezi özelliğini kaybedebileceği uyarısı geldi. Lobi örgütü bir dizi strateji önerisinde bulundu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra’nın önde gelen lobi gruplarından biri, şehrin küresel finans merkezi olarak konumunun tehdit altında olduğu konusunda uyardı. Lobi örgütü şehrin uluslararası ticaret bağlantılarını güçlendirmek ve yeni pazarlara açılmak gibi ciddi önlemlerin yanı sıra vergi ve çalışma kurallarında da önemli reformlar yapması gerektiğini belirtti.

Financial Times’ın haberine göre The City UK’in açıklamasında, Londra’nın son on yılda New York ve Hong Kong gibi en büyük rakipleri karşısında güç kaybettiğini belirtildi. Lobi açıklamasında sınırlar arası banka kredileri, sigorta prim düzenlemeleri, emeklilik fonları ve hedge fonu varlıkları gibi birçok alanda Londra’nın küresel pazar payı kaybettiğine dikkat çekildi.

Lobi grubu 60 finansal hizmetler şirketiyle birlikte çalışarak İngiltere’yi ‘beş yıl içerisinde finans merkezli liderliğini yeniden kazanmasına’ yardımcı olacak bir strateji hazırladı.

Londra Brexit'ten bu yana Avrupa'nın önde gelen Finans merkezi olmaya devam etmesine rağmen, The City UK'un Baş Yöneticisi Miles Celic, hükümetin rakiplerinin büyümesiyle eş güdümlü hareket etmekten daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi. 

Celic, "Avrupa, bir zamanların önde gelen uluslararası finans merkezi olan şehirleriyle dolu. Son on yıl sektörümüzde büyümenin gerçekleştiği dönemlerden biri oldu, ancak küresel rakiplerimiz daha hızlı büyüdü" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere hükümeti kısmen AB'nin geniş finansal hizmetler kurallarını Londra için uyarlamaya odaklanmış durumda. Piyasa çevreleriyle geniş bir istişareden döneminin ardından İngiltere yönetimi, hisse senedi, tahvil ve emtia ticareti, sigortacılık ve banka sermayesi gereksinimlerine ilişkin standartlarda değişiklikler planlıyor. Yaz boyunca, Londra Menkul Kıymetler Borsası'na daha fazla özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) çekilmesi için de bazı standartlar değiştirildi.

TheCityUK, ikili mülkiyet hissesi yapılarının daha fazla uluslararası halka arzı çekmesine izin verilmesi ve İngiltere piyasalarında daha fazla alternatif varlığın teşvik edilmesi için İngiliz hükümetinin listeleme kurallarını değiştirmek de dahil olmak üzere önerilen bu değişikliklerin desteklenmesi gerektiğini açıkladı.

Bununla birlikte, lobi örgütü kalifiye işçilerin vizelerin devam ettirmenin yüksek maliyetlerine ve uzun işlem sürelerine kadar üst düzey yöneticilerin karar alma süreçlerinde önemli rol oynayan kurallarda daha kapsamlı değişiklikler yapılması çağrısında da bulunuldu.

Pek çok Londra finans yöneticisi, AB ile mali hizmetler denkliği anlaşmasının gerçekleşmemesinin yanı sıra işgücünün hareketi ve mesleki niteliklerin tanınmasıyla ilgili konulardan endişe duymaya devam ediyor. TheCityUK, tüm yeni ticaret anlaşmalarının pazar erişimini iyileştirmek için finansal ve profesyonel hizmetleri kapsamasını istiyor.

Lobi örgütü, uluslararası personelin işverenlerinin kendi ülkesine vizesiz altı aya kadar transfer yapabilmesi için yeni bir esnek çalışma sistemi istiyor. Açıklamada, İngiltere Kabinesi’nin ülkedeki standartların uluslararası ortamda kabulünü sağlamaları gerektiği belirtildi.

The City UK ayrıca, İngiltere finansal hizmetler sektörünün New York, Hong Kong, Singapur ve Frankfurt'taki "rakip finans merkezlerinden önemli ölçüde daha fazla" vergilendirmeye tabi tutulduğunun altını çizdi.

Lobi örgütü, hükümetin Banka ek ücretiyle ilgili incelemesini "cesaret verici" olarak nitelendirdi. Ancak kabineye, İngiltere'nin denizaşırı fonların yönetimine ilişkin KDV vergilendirmesine benzeri araçlarının yönetimine de genişletmesi çağrısında bulunuldu.

The City UK, İngiltere Hükümet’ini, çevre, sosyal ve kurumsal hassasiyet alanlarında yatırım gibi gelecekteki talep alanlarında yeni küresel pazarlar açılmasına yardımcı olmak için sektörle birlikte çalışmaya davet etti. Lobi örgütü küresel ESG standartlarını oluşturmak için diğer ülkelerle ortaklık yapılmasına ihtiyaç duyulduğuna işaret etti.

The City UK, gelecek yıl yürürlüğe girecek ve hükümete anlaşmaları engelleme yetkisi verecek olan Ulusal Güvenlik ve Yatırım Yasası ile ilgili endişelerini de dile getirdi. Lobi örgütü, "çok sayıda işlemin gözden geçirilmek üzere ibraz edilebileceği, yatırımcılara önemli maliyetler eklenebileceği ve gelecekteki yatırımları caydıracağı" risklerinin göz önüne alınması gerektiğini bu sebeple kapsamının daha da net hale alınması gerektiği konusunda uyardı.

Allianz’a soruşturma

 

Çin’in fintek sektöründe neler oluyor?

 

İngiltere'de konut fiyatları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)