BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLockhart'tan faiz artışı açıklaması----

Lockhart'tan faiz artışı açıklaması

Lockhart'tan faiz artışı açıklaması
21 Aralık 2015 - 21:19 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart yaklaşık 10 yıl sonra gelen faiz artışının ekonomiye olan güvenin göstergesi olduğunu söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart Aralık'taki faiz artışının endişeye neden olacak bir oran olmadığını söyledi. Lockhart bundan sonraki faiz artırımlarının kademeli ve verilere bağlı olacağını kaydetti. Ancak 'kademeli artış'ın merkez bankasının gelecek her toplantıda Faiz artırabileceği anlamına gelmediğini söyleyen Lockhart, "Önemli olan nokta şu ki; artış hızı ekonominin nasıl bir performans gösterdiğine bağlı olacak, artışlar kademeli ve verilere bağlı olacak" dedi. 

Faiz artırım kararından sonra ilk kez bir radyo programında konuşan Lockhart 16 Aralık'taki faiz artışının ABD ekonomisine olan güvenin göstergesi olduğunu ve ekonomideki ivmelenmenin sağlam olduğunu söyledi. 

Ancak enflasyonun hala %2'lik hedefin ciddi anlamda altında olduğunu belirten Lockhart, enflasyonda yükseliş görmek istediğini, dolar ve petrolün enflasyondaki etkisinin geçici olacağını vurguladı. 

Bu yıl FOMC'de oy hakkı bulunan Atlanta Fed Başkanı, ekonomide %2'nin hafif üzerinde ılımlı büyümenin devam ettiğini de vurguladı. ABD ekonomisinin tam istihdama ulaşmasa da yakın olduğunu belirten Lockhart, 2016 yılında global ekonominin ABD için daha destekleyici olmasını bekliyor. ABD Merkez Bankası geçen hafta 2006'dan beri ilk kez faiz artırmış, faiz artışlarının kademeli olacağı belirtilmişti. Fed 2016 yılı faiz beklentisini daha önce olduğu gibi yüzde 1.375 olarak açıklamıştı, bu da en az 4 kademeli bir artış anlamına geliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)