BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLockhart: Her toplantıda faiz artışı olmaz----

Lockhart: Her toplantıda faiz artışı olmaz

Lockhart: Her toplantıda faiz artışı olmaz
22 Aralık 2015 - 10:15 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, Fed'in kademeli faiz artırımı sözünün, her FOMC toplantısında faiz artırılmayacağı anlamına geldiğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Fed'in kademeli faiz artırımı sözünün, her FOMC toplantısında faiz artırılmayacağı anlamına geldiğini söyledi.  "Faizleri kademeli şekilde, yavaş yavaş yukarı gideceği sözü her toplantıda Faiz artırılmayacağı anlamına geliyor, ancak her toplantıda faiz artırım olasılığı olacak" diye konuşan Lockhart, "Faiz artırımı ekonominin performansının nasıl olduğuna bağlı olacak" dedi. Lochart ayrıca ABD ekonomisinde büyümenin iyileşmesini beklediğini belirtirken, "Ekonomide iyileşme olacak, ancak trendlerin üzerine bır sıçrama olmayacak. Ekonominin ivmesini abartmak istemiyorum, ancak ekonomi sağlam" diye konuştu.
Lockhart 2016'da FOMC'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi olmayacak. Öte yandan Fed, kredi riskinin arttığı dönemlerde büyük bankalar için daha yüksek sermaye eşikleri önerdi. Fed, regülatörlerin ABD'de kredi riskinin normal seviyelerin üzerine çıktığını ve finansal sistemi tehdit ettiğini tespit ettikleri durumlarda büyük bankaların ek sermaye tutmalarını önerdi. Fed'in "konjonktürel sermaye tamponu" adını verdiği öneri, bankaları potansiyel zararlara karşı güçlendirmek ve kredi arzındaki dalgalanmaların hafifletilmesine yardım için dizayn edildi. Fed'in önerisi 19 Şubat'ta kadar kamuoyunun değerlendirmesine açık olacak.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)