BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLNG için küresel rekabet yoğunlaşacak----

LNG için küresel rekabet yoğunlaşacak

LNG için küresel rekabet yoğunlaşacak
21 Kasım 2022 - 08:28 www.finansgundem.com

Japonya, LNG üretimi için yatırımların olması gereken miktarın altında kaldığına işaret ederek gelecek 3 yılda LNG için küresel rekabetin artacağı uyarısında bulundu.

Japonya Ticaret Bakanlığı'nın Japon şirketleri ile yaptığı ankete göre, 2026'dan önce başlayan uzun vadeli LNG kontratlarının tamamı satılmış durumda.

Avrupa'nın boru hattı ile Rusya'dan aldığı gazın kesilmesi karşısında LNG'ye yönelmesi küresel hazarda arz yetersizliğini ortaya çıkarmış durumda.

Uzun vadeli kontratların gelecek 3 yıl için tükenmiş olması alıcıları daha oynak ve pahalı olan spot pazara yönlendiriyor. Geçen yıl küresel LNG üretiminin yaklaşık yüzde 30'u spot piyasada satıldı. Bu yıl spot piyasada fiyat uzun vadeli kontrat fiyatlarından neredeyse 3 kat yukarıda.

Japonya'nın hesaplamalarına göre Avrupa'ya Rus gazı akışı tamamen durur ise küresel LNG arz yetersizliği Ocak 2025'de 7,6 milyon ton olacak. Bu, Japonya'nın bir aylık ithalatına eşit.

Almanya'da LNG terminallerinin maliyeti artıyor

 

Avrupa'da LNG'ye bağımlılık çevresel tahribatı artırdı

 

Fransa’dan ABD’ye "LNG fiyatlarını düşürün" çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)