BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLloyds’a 90 milyon sterlin para cezası----

Lloyds’a 90 milyon sterlin para cezası

Lloyds’a 90 milyon sterlin para cezası
09 Temmuz 2021 - 18:00 www.finansgundem.com

İngiliz piyasa değerlendirme kuruluşu FCA Lloyds’u 90 milyon sterlin para cezasına çarptırdı. Cezanın nedeni ise bankanın sigorta biriminde yanıltıcı mesajlarla müşterileri zarara uğratması


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere bankası Lloyds konut sigortası bölümündeki müşterilere yanıltıcı bilgi verdiği gerekçesiyle 90 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı. Financial Times’ın haberine göre söz konusu ceza İngiliz finans piyasası düzenleme kurumu olan FCA’in 2019’dan bu yana verdiği en büyük ceza oldu.

FCA, Lloyds'un müşterilere neredeyse 9 milyon mesaj gönderdiğini belirtti. Açıklamada bankanın müşterilerine konut sigortası poliçelerini yenilemeye teşvik ettiğinin ve "rekabetçi" fiyatlar sunulduğuna dair asılsız iddialarda bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. Banka ayrıca 500 bin müşteriye sadakat indirimi sunmasına karşın bu sözünü yerine getirmedi.

FCA'in İcra ve Piyasa Gözetimi İcra Direktörü Mark Steward, Lloyds'un eylemlerinin milyonlarca müşteriye "ciddi tüketici zararı riskine" soktuğunu söyledi. Steward açıklamasında, “Firmalar müşterilerle iletişimlerinin açık, adil ve yanıltıcı olmadığından emin olmalıdır. Lloyds bunun sağlanması konusunda başarılı olamadı” ifadelerine yer verdi.

Para cezası, Standard Chartered'ın 2019'da kara para aklama düzenlemelerini ihlal ettiği için aldığı cezadan bu yana düzenleyici kurum tarafından verilen en büyük para cezası. Söz konusu uygulama FCA'in sadık müşterilerden yararlanan sigorta işletmelerini kıskaç altına almak için daha geniş kapsamlı çabasını ortasını ortaya koyuyor.

Gelecek yıldan itibaren, sigorta şirketleri mevcut müşterilerine yeni müşterilere sunulandan daha yüksek olmayan bir yenileme fiyatı sunmak zorunda kalacak. Söz konusu uygulama, sigorta maliyetlerinin zaman içinde kademeli olarak artırılması mefhumunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Citizens Advice’ın 2018’deki hesaplamaları sadık tüketicilerin bu tür sigorta uygulamaları ve abonelik ödemeleri nedeniyle yılda yaklaşık 900 sterlin zarar gördüğünü açıklamıştı.

FCA, Lloyds’un yanıltıcı mesajlarına maruz kalan müşterilerin yüzde 87'si poliçelerini yenilediğini açıkladı. Piyasa düzenleyici kuruluş, Lloyds'un "rekabetçi" oranlarla ilgili yanıltıcı mektuplar alan müşterilerin zararlarını telafi etmek zorunda kalmayacağını, ancak bankanın indirim sözü verilen müşterilerin zararlarını "gönüllü olarak" telafi ettiğini söyledi.

Şimdiye kadar 350.000 müşteriye yaklaşık 13,6 milyon sterlin geri ödeme yaptı.

Lloyds’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yanlış bir uygulamada bulunduğumuz için üzgünüz. İndirimle ilgili sorundan etkilenen müşterilere mesaj yolladık, ödeme yaptık ve etkilenen müşterilerin bununla ilgili başka bir işlem yapmasına gerek yok. FCA’e bu konuyu dikkatimize sunduğu için teşekkür ediyoruz. O zamandan itibaren süreçlerimizde ve müşterilerle nasıl iletişim kurduğumuza yönelik önemli iyileştirmelerde bulunduk.”

Wells Fargo bireysel kredi vermeyecek

 

Start-up şirketlerinin yeni nesil yatırımcıları

 

Fintek patronundan denklik isyanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)