BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLisede tutanak skandalı----

Lisede tutanak skandalı

Lisede tutanak skandalı
21 Mart 2014 - 06:33 www.finansgundem.com

İzmir'deki bir lisede öğrencilere Berkin eylemine katıldıkları için zorla ifade tutanağı imzalatıldığı öne sürüldü

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrencilere Berkin Elvan eylemine katıldıkları için zorla ifade tutanağı imzalatıldığı iddia edildi.

İsmini açıklamak istemeyen bir veli, Okul Disiplin Kurulu’ndaki bir öğretmenin sınıflara girerek öğrencilere zorla tutanak imzalattığını söyledi ve olayı şöyle anlattı: “Çocuklara kaymakamlık emri olduğu söylenip ifade tutanağı imzalatılmış. Çocuğumuza bizi neden aramadıklarını sorduğumuzda ise ‘Ailelerinize haber veriyoruz. Siz imzalayın’ denmiş. Bizi kimse aramadı. Her şey bir tarafa burası bir sanat okulu. Böyle bir şeyi nasıl yaptıklarına inanamadık. Ayrıca çocuklar o gün bahçede oturma eylemi yaptıklarında müdür otururlarken resimlerini çekmiş. Onlar da destek verdiğini zannedip alkışlamışlar. Meğer bunun için fotoğraflarını çekmiş. Çocuklar gayet masumane bir oturma eylemi gerçekleştirmiş. Hiçbir şey yapmamış. Ancak onlara sorulan sorular sanki örgütlü ve planlı bir eylem ve suç işlemişler şeklinde. Çocukların başımıza ne gelecek korkusuyla psikolojileri de bozuldu.”

MÜDÜR YANIT VERMEDİ

Tutanağın altında imzası bulunan müdür Harun Süğün mevzuat gereği yanıt veremeyeceğini belirtirken Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, böyle bir tutanaktan haberi olmadığını söyledi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de “Böyle bir talimat ve yöntemimiz yok. Yapıldıysa da yanlış bir yöntem” açıklaması yaptı. 

Öğrencilere TC kimlik numarası, ailesinin ekonomik durumu, anne- babasının öz ve sağ olup olmadığı, büyüyüp yetiştikleri çevre, açık adresleri gibi kişisel bilgilerinin sorulduğu tutanakta şu bölümü de yanıtlamaları istendi: “12.03.2014 Çarşamba günü saat 12:20’de başlayıp; saat 14:30’da sona eren ‘Berkin ELVAN’ı Anma ve Ölümünü Protesto’ konusunda okul bahçesinde meydana gelen dövizli oturma eylemine katılmaya ilişkin yapılan fotoğraflı incelemede, katıldığınız teslim edilmiştir. Bu doğrultuda: 
a) Böyle bir eylem içinde nasıl bulundunuz, kimlerin etkisinde kaldınız? Kimlerden yönlendirme aldınız?
b) Eylem nasıl bir planlama ile gerçekleşti, nasıl sonuçlandı?
Sorularını cevaplayınız.” 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)